Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Εκτύπωσαν νέο πρόσωπο για τραυματία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υποβλήθηκε σε πρωτοποριακή επέμβαση με εμφυτεύματα και εξαρτήματα από 3D εκτυπωτή.

Ο 29χρονος βρετανός, Stephen Power, είναι από τις πρώτες περιπτώσεις στον κόσμο, όπου χρησιμοποιήθηκε μια πρωτοποριακή επέμβαση ανακατασκευής προσώπου με τη χρήση εμφυτευμάτων που είχαν εκτυπωθεί σε τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Το 2012, ο νεαρός βρετανός είχε ένα σοβαρό τροχαίο με τη μηχανή του, το οποίο τον άφησε κλινήρη για τέσσερις μήνες. «Είχα σοβαρά τραύματα στα μάγουλα, στο σαγόνι, στη μύτη και στο κρανίο μου», λέει ο ίδιος.

Οι γιατροί από το νοσοκομείο Morriston, χρειάστηκε να σπάσουν πριν την επέμβαση ξανά τα οστά του προσώπου του νεαρού.

Προκειμένου να καταφέρει να αποκαταστήσει τη συμμετρία του προσώπου του, η ιατρική ομάδα χρησιμοποίησε τομογραφίες για να σχεδιάσει και να εκτυπώσει ένα τρισδιάστατο μοντέλο του κρανίου του Stephen, καθώς και τα απαραίτητα εξαρτήματα για τη σύνδεση των οστών.

«Τα αποτελέσματά μας δεν μπορούν να συγκριθούν με οτιδήποτε έχει γίνει μέχρι σήμερα», δήλωσε ο χειρουργός δρ. Adrian Sugar και συνέχισε: «Η μέθοδος αυτή μάς επιτρέπει να είμαστε περισσότερο ακριβείς».

Μετά την επέμβαση, ο 29χρονος είπε ότι νιώθει μεταμορφωμένος, με το πρόσωπό του να προσομοιάζει στην όψη που είχε πριν το ατύχημα. «Μου άλλαξε τη ζωή», παραδέχτηκε.

Η επόμενη νίκη θα είναι -σύμφωνα με τους ειδικούς- το να μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η διαδικασία και η τεχνική ευρέως, καθώς το κόστος θα μειώνεται και ο σχεδιασμός των εργαλείων θα βελτιώνεται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.