Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Η Διεθνής Αμνηστία εκπέμπει «SOS Ευρώπη»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης ενάντια στην Ευρώπη - φρούριο
.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού στις 21 Μαρτίου, η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο δράσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών και προσφύγων.

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου, στις 17:00, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας συμμετέχει με ακτιβιστικό/θεατρικό δρώμενο στην πλατεία Μοναστηρακίου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ανθρωπιστικής οργάνωσης, το πλαίσιο του δρώμενου αυτού θα διαβαστούν ιστορίες ανθρώπων «που μαρτυρούν τις κατάφωρες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των μεταναστών και προσφύγων».

«Αφηγούμενοι τις ιστορίες των ανθρώπων που αναζητούν άσυλο στην Ευρώπη, θα δείξουμε ότι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από τους ανθρώπους οι οποίοι δραπετεύουν από πολέμους και την φτώχεια. Αντιθέτως, είναι αυτοί οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να φοβούνται από την αναποτελεσματική και απάνθρωπη μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε.», τονίζει η Διεθνής Αμνηστία.

«Ελάτε μαζί μας για να υψώσουμε ακόμα πιο δυνατά τη φωνή μας και να απαιτήσουμε από τις κυβερνήσεις της ΕΕ να βάλουν ως προτεραιότητα την προστασία των ανθρώπων και όχι των συνόρων», καταλήγει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.