Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ζουν σε αυθαίρετη... σπηλιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζει με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά τους σε ένα αυθαίρετο δωματιάκι πάνω από τη σπηλιά όπου έζησαν οι παππούδες του και εξακολουθούν να κατοικούν μέχρι σήμερα οι γονείς του αλλά και ο ίδιος με την οικογένειά του.

Η... μεγάλη παρανομία που διέπραξε είναι ότι τόλμησε να αντικαταστήσει μέρος του σπασμένου ελενίτ που σκέπαζε το διαστάσεων 3Χ3 δωμάτιο προκειμένου να μην περνά η βροχή και να μη βρέχονται τα παιδιά του.




Η περιπέτειά του άρχισε το 2010. Μια καταγγελία για αυθαίρετη δόμηση ενεργοποίησε τις Αρχές με αποτέλεσμα τη σύλληψη και την παραπομπή του στο Αυτόφωρο, από όπου αφέθηκε ελεύθερος καθώς του ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 17 Μαρτίου 2014, δηλαδή για χθες.

Ο Μηνάς Κλάδος, παραβάτης... της νομοθεσίας περί αυθαιρέτων, κάθισε στο εδώλιο. Οπως είπε στο «Εθνος», λόγω της σύλληψής του φοβήθηκε να αντικαταστήσει το τμήμα του φθαρμένου ελενίτ και για μεγάλο χρονικό διάστημα τα νερά της βροχής έμπαιναν στο δωμάτιό τους, με τον ίδιο ανήμπορο να αντιδράσει.

Για την περίπτωση της 5μελούς οικογένειας ενημερώθηκε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου από περιοίκους που γνώριζαν τη φτώχεια και τα βάσανα που περνούσαν.



Ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Σωκράτης Βαρδάκης, ανέφερε στο «Έθνος» ότι υπέστη σοκ όταν αντίκρισε τις συνθήκες διαβίωσης. «Πήγαμε τρόφιμα και γάλα στα παιδιά και τότε είδα με τα μάτια μου την κατάσταση. Να βρέχονται και να κρυώνουν μικρά παιδιά επειδή ήταν ''παράνομο'' να αντικαταστήσει ο πατέρας τους ένα μικρό κομμάτι ελενίτ. Ενιωσα ντροπή. Πήραμε την πρωτοβουλία μία ομάδα ανθρώπων και τοποθετήσαμε ένα πάνελ για να προστατευθούν από τη βροχή και το κρύο».

Ο Σ. Βαρδάκης ήταν μάρτυρας στη χθεσινή δίκη με κατηγορούμενο τον 40χρονο. «Ο άνθρωπος δεν έφταιξε σε τίποτα. Εμείς έχουμε την ευθύνη για την τοποθέτηση του πάνελ. Αν είναι να τιμωρήσετε κάποιον, τιμωρήστε εμάς» είπε απευθυνόμενος στην έδρα. Το δικαστήριο αθώωσε τον 40χρονο με συνοπτικές διαδικασίες.

Οπως εξηγεί ο 40χρονος, εξακολουθεί να ζει εκεί για λόγους επιβίωσης. Τα παιδιά του σήμερα είναι 5, 11 και 12 ετών. Σπίτι τους είναι η σπηλιά και το μικρό αυθαίρετο δωματιάκι, ακριβώς από πάνω.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.