Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

«Γνωρίζω και προβάλλω τη φύση και την ιστορία της Μεσσηνίας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Navarino Foundation.

Για τρίτη χρονιά υλοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζω και προβάλλω τη φύση και την ιστορία της Μεσσηνίας», από το Navarino Foundation και το τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Το πρόγραμμα που λαμβάνει χώρα στο Navarino Natura Hall, στο Navarino Dunes της Costa Navarino, θα ξεκινήσει και φέτος στα τέλη Μαρτίου.

Η πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2012, αφορούσε αρχικά σε μαθητές της 5ης και 6ης τάξης δημοτικών σχολείων της Μεσσηνίας. Το 2013 επεκτάθηκε και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της περιοχής, καλώντας για συμμετοχή στο πρόγραμμα, μαθητές και καθηγητές όλων των τάξεων του γυμνασίου.

Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε θερμά από την εκπαιδευτική κοινότητα της Μεσσηνίας με θετική ανταπόκριση και μεγάλη συμμετοχή. Συνολικά, τα δύο τελευταία χρόνια, το παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.600 μαθητές και 138 εκπαιδευτικοί από 40 σχολεία της Μεσσηνίας.

Μέσα από ξεχωριστές διαδρομές και ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα, τα παιδιά μαθαίνουν για την προστασία του περιβάλλοντος και το νόημα της αειφορίας και γνωρίζουν τη μοναδική μεσσηνιακή φύση και την ιστορία της περιοχής. Οι ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες ώστε να εντάσσονται στη διδακτική ύλη των σχολείων, αφορούν στη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, στο πλούσιο θαλάσσιο περιβάλλον, καθώς και στις κλιματικές αλλαγές.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης, τα παιδιά συμμετέχουν σε ομαδικά πειράματα ή πειράματα επίδειξης ολοκληρώνοντας την επίσκεψη με τον πιο διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο. Οι μαθητές που συμμετείχαν τις προηγούμενες χρονιές, είχαν μεγάλο ενδιαφέρον, ενεργή συζήτηση και συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ στη συνέχεια αποτύπωσαν με τη δική τους ξεχωριστή ματιά όσα τους έκαναν εντύπωση από το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής τους, όπως η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, αλλά και από τα παγκόσμια φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής.

Μέσα από ζωγραφική, κείμενα, κολάζ και άλλες κατασκευές, περνά η δική τους εμπειρία, για να μεταδοθεί και στις οικογένειες, τους φίλους και τους συμμαθητές τους.

Επιλεγμένο υλικό βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Navarino Natura Hall, το οποίο εξελίσσεται σε ένα σημαντικό εκπαιδευτικό κέντρο για τη μεσσηνιακή φύση και το περιβάλλον.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.