Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Αγωνία για τη φυλακισμένη στο Πακιστάν Βρετανίδα και το μωρό της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταδικάστηκε σε ισόβια για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η 26χρονη Khadija Shah, από πακιστανικό δικαστήριο, το οποίο την έκρινε ένοχη για εμπόριο 63 κιλών ηρωίνης. Η νεαρή γυναίκα είχε συλληφθεί κατά την αναχώρησή της από το αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ με τα ναρκωτικά στις αποσκευές της. Η ίδια δηλώνει αθώα και υποστηρίζει πως ένας άνδρας της ζήτησε να μεταφέρει τις βαλίτσες χωρίς η ίδια να γνωρίζει το περιεχόμενό τους.



Η γυναίκα ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη όταν συνελήφθη και γέννησε το μωρό της στη φυλακή.
Όταν συνελήφθη ήταν μαζί και τα άλλα δύο παιδιά της, ο 7χρονος Ibrahim και η 6χρονη Aleesha, επέστρεψαν όμως στη Βρετανία.

Αντίθετα η μικρή Malaika έμεινε μαζί με τη μαμά της και πλέον οι δικηγόροι της 26χρονης εκφράζουν έντονη ανησυχία για την υγεία και των δύο αλλά ειδικά του μωρού, καθώς δεν έχει κάνει κανένα από τα εμβόλια που θα έπρεπε και κινδυνεύει από πολλές μολυσματικές ασθένειες. Η φυλακή όπου κρατούνται, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα «Independent», ήταν αυτή στην οποία καταγράφηκε έξαρση κρουσμάτων φυματίωσης το 2012.

«Χρησιμοποιήθηκε ως βαποράκι χωρίς να έχει ιδέα, ωστόσο καταδικάστηκε σε ισόβια σε πακιστανική φυλακή», αναφέρει στην εφημερίδα εκπρόσωπος της οργάνωσης «Reprieve» και προσθέτει: «Η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει πως η Khadija έχει όλη την απαραίτητη βοήθεια για να κάνει έφεση και πως το μωρό της δεν θα μεγαλώσει μέσα στη φυλακή».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.