Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

«Σε 50 χρόνια θα ζούμε στη Σελήνη»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την πρόβλεψη ότι σε 50 χρόνια ο άνθρωπος θα έχει κατασκευάσει κατοικήσιμες βάσεις στη Σελήνη διατύπωσε ο αστροφυσικός, Στήβεν Χώκινγκ μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του βρετανικού Channel 4.

Παρόμοια πρόβλεψη έκανε και για την προσπάθεια του ανθρώπου να φτάσει στον πλανήτη Άρη μέχρι το τέλος του αιώνα.



«Ο πλανήτης μας είναι ένας παλιός κόσμος που απειλείται από τη συνεχή αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και την εξάντληση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Γης. Πρέπει να ληφθούν υπόψη αυτοί οι παράγοντες και να καταρτίσουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο. Αν θέλουμε ο άνθρωπος να επιβιώσει τα επόμενα εκατό χρόνια και πολύ περισσότερο την επόμενη χιλιετία, είναι επιβεβλημένη η αποίκηση άλλων κόσμων μακριά από τη Γη. Αν ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι είμαι βέβαιος ότι ο αιώνας που διανύουμε θα χαρακτηριστεί ως μια πραγματική διαστημική εποχή» ανέφερε ο Χώκινγκ.

Μαζί με τον 72χρονο επιστήμονα στην εκπομπή «Live from Space» εμφανίστηκαν ζωντανά και αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS).

Ο Χώκινγκ προχωρά συχνά σε προβλέψεις για την τεχνολογική και επιστημονική πρόοδο καθώς και την επίδραση που θα έχει αυτή η πρόοδος στη ζωή του ανθρώπου στο κοντινό και απώτερο μέλλον.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.