Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Κέρδισαν τη δικαστική μάχη οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ Καισαριανής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι να αποφανθεί το Εφετείο.

Κέρδισαν την πρώτη δικαστική μάχη οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών (ΚΕΠ) του Δήμου Καισαριανής αφού με απόφασή του το Πρωτοδικείο της Αθήνας τους δικαίωσε ανάβοντας το πράσινο φως για να παραμείνουν στη δουλειά τους μέχρι να αποφανθεί το Εφετείο.

Οι συνήγοροι των εργαζομένων (Δημήτρης Περπατάρης, Κατερίνα Κουτσούκη και Χρήστος Βουρλιώτης) εκτιμούν πως η επίμαχη απόφαση ανοίγει δρόμο για να επιστρέψουν στη δουλειά τους και άλλοι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, η σοβαρότητα της εν λόγω απόφασης , που απασχόλησε το Τμήμα Εργατικών Διαφορών του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, έγκειται στο γεγονός ότι πέτυχαν θετικό αποτέλεσμα παρά την επίσπευση της δίκης κατ΄εφαρμογή της διαδικασίας, με βάση πρόσφατο μνημονιακό νόμο για τους συμβασιούχους που είχαν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα πριν από την εκδίκαση των κύριων αγωγών τους πριν από την 1η Νοεμβρίου 2013.

Το δικαστήριο όχι μόνο αποφάνθηκε ότι οι ενάγοντες συνδέονται με το Δήμο Καισαριανής με σύμβαση αορίστου χρόνου εργασίας, αλλά προχώρησε ένα ακόμη βήμα διατάσσοντας το δήμο να αποδεχθεί την πραγματική απασχόληση τους , μέχρι η υπόθεση να κριθεί από το Εφετείο. Και αυτό συνέβη, σύμφωνα με τους συνηγόρους, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης ασκήθηκε παρέμβαση από το ελληνικό δημόσιο υπέρ του Δήμου και κατά των εργαζομένων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.