Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Μάρσιποι και καροτσάκια βλάπτουν τον εγκέφαλο του παιδιού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η συχνή χρήση μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ανάπτυξης της ομιλίας.

Οι γονείς που βάζουν τα παιδιά τους σε μάρσιπο ή καρεκλάκι για πολλή ώρα ή πολύ συχνά, μπορεί να συμβάλλουν αρνητικά με τον τρόπο αυτό στην ομαλή ανάπτυξη της ομιλίας και των σωματικών ικανοτήτων του παιδιού τους.

Επίσης, ειδικοί προειδοποιούν ότι η υπερβολική χρήση καροτσιού, ιδιαίτερα αν αυτό «κοιτάει» μπροστά, μειώνει το χρόνο που τα παιδιά περνούν, αλληλεπιδρώντας με τους γονείς τους ή εξερευνώντας το περιβάλλον τους.

Παρόμοια προβλήματα φαίνεται να προκαλεί και η αυξανόμενη χρήση έξυπνων κινητών και ταμπλέτων από τους γονείς, γεγονός που στερεί τα παιδιά από ευκαιρίες επαφής μαζί τους.

Όπως εξηγεί η νευροεπιστήμονας, Sally Goddard Blythe, «η προσοχή, η ισορροπία και ο συντονισμός είναι ικανότητες που αναπτύσσονται στη διάρκεια των 36 πρώτων μηνών της ζωής των παιδιών και οι οποίες στηρίζουν τις γνωστικές λειτουργίες τους στο μέλλον».

«Με άλλα λόγια, η κοινωνική επαφή των μωρών με τους γονείς τους (ακόμα και αν πρόκειται για οπτική επαφή), βοηθά στην καλή σωματική ανάπτυξή τους και στη συνέχεια στην καλή πνευματική τους εξέλιξη», καταλήγει.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.