Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Νέες καταληκτικές ημερομηνίες για τις εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα απόφαση του Μαυραγάνη για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων.

Την τροποποίηση του χρόνου υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ 2013 προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη.

Προκειμένου να διευκολύνει τους υποκειμένους σε ΦΠΑ φορολογουμένους στην υποβολή των εκκαθαριστικών δηλώσεων του ο κ. Μαυραγάνης αποφάσισε ότι η εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ θα υποβάλλεται στη ΔΟΥ υποβολής της δήλωσης φορολογία εισοδήματος του φορολογούμενου ως εξής:

Μέχρι την 30η Απριλίου του επόμενου έτους για τους υποκείμενους που κατά τη λήξη της διαχειριστικής περιόδου τηρούσαν απλογραφικά βιβλία βάσει του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών ή δεν υποχρεούνται σε τήρηση βιβλίων του ΚΒΣ.

- Μέχρι την 30η Μαΐου του επόμενου έτους, για τους υποκείμενους που κατά τη λήξη της διαχειριστικής περιόδου τηρούσαν διπλογραφικά βιβλία βάσει του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, το Δημόσιο, καθώς και στην περίπτωση λήξης της διαχειριστικής περιόδου λόγω θανάτου φυσικού προσώπου.

Η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών ξεκαθαρίζει πως προκειμένου να είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή της εκκαθαριστικής δήλωσης θα πρέπει όλες οι περιοδικές δηλώσεις που αφορούν την διαχειριστική περίοδο να έχουν υποβληθεί πέντε εργάσιμες ημέρες πριν τις ανωτέρω καταληκτικές προθεσμίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.