Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Το ζευγάρι που τα παράτησε όλα ακολουθώντας το όνειρό του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γυρίζουν τις ΗΠΑ με το «τροχόσπιτό» τους και παρέα τα δυο σκυλιά τους - Δείτε φωτογραφίες.

Οι Kelly Tousley και Curtiss O'Rorke Stedman αποφάσισαν το 2014 να σταματήσουν να πληρώνουν ενοίκιο. Το ζευγάρι επέλεξε να παρατήσει τη δουλειά του και τα χρήματα που έδινε για το σπίτι του να τα δίνει σε καύσιμα, γυρίζοντας τις ΗΠΑ συντροφιά με τα δύο σκυλιά του.

Το μεταφορικό τους μέσο είναι ένα μικρό αλλά ζεστό «κουτί» μεταφοράς εμπορευμάτων που ρυμουλκούν με το αυτοκίνητό τους.

Με κόστος που δεν ξεπερνά τα 4750 δολάρια το φορητό σπίτι ήταν μια πιο φτηνή επιλογή σε σχέση με την αγορά τροχόσπιτου και το ζευγάρι αποφάσισε να το τροποποιήσει σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Χρειάστηκαν εννέα μήνες και ακόμα 4000 δολάρια για να μετατρέψουν το «κουτί» σε σπίτι κατάλληλο για τη ζωή στο δρόμο, εξοπλισμένο με ηλιακή γεννήτρια, καναπέ- κρεβάτι, μόνωση, ντους και τουαλέτα, κουζίνα και φυσικά υπολογιστή.

Το ζευγάρι είχε φροντίσει να αποταμιεύσει αρκετά λεφτά για το νέο ξεκίνημα της ζωής του. Ο O'Rorke Stedman είναι μουσικός κι έτσι κανονίζει διάφορες εμφανίσεις που χαράσσουν και τον χάρτη των διαδρομών τους- αλλά αποτελούν και πηγή των εσόδων τους.

«Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το βήμα και να μπορέσει και ο Curtiss να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του να παίζει μουσική, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολλή υποστήριξη και ενθάρρυνση», λέει η Tousley στη Daily Mail.

«Ορισμένοι πίστεψαν πως τρελαθήκαμε εγκαταλείποντας τις σταθερές δουλειές μας στην Αλάσκα», συνεχίζει.

Από τον Μάιο το ζευγάρι έχει ταξιδέψει από την Αλάσκα στο Μίσιγκαν, τη Φλόριντα, το Κολοράντο, το Οχάιο, το Τεννεσσί , τη Βόρεια Καρολίνα, τη Βιρτζίνια και την Αλαμπάμα.

Η μόνη δυσκολία που αντιμετώπισαν ήταν όταν βρίσκονταν στις πολιτείες του αμερικανικού νότου, όπως Τεννεσσί, Τζόρτζια, Φλόριντα και Αλαμπάμα, όπου είχε πολλή ζέστη και δεν μπορούσαν να αφήσουν τα δυο σκυλιά τους στο τροχόσπιτό τους. Έτσι τα πήραν μαζί τους παντού- και στις εμφανίσεις του Curtiss- και έπρεπε να αναζητούν παντού pet friendly μέρη.

Το τροχόσπιτό τους έχει βέβαια κλιματισμό και ένα μικρό ψυγείο αλλά αυτές οι «πολυτέλειες» δεν είναι πάντα διαθέσιμες καθώς εξαρτώνται από το αν υπάρχει παροχή ρεύματος.

Άλλο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι πως δεν έχουν οικονομική ασφάλεια κι έτσι ο Curtiss δεν μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιλεκτικός στις εμφανίσεις του. Ωστόσο το ζευγάρι επικεντρώνεται στο ότι με τη ζωή αυτή ικανοποιούν το πάθος τους για ταξίδια και την επιθυμία τους να ζουν μαζί.

«Νιώθω τόσο ελεύθερη, είναι απίστευτο», λέει η Tousley, «όταν πουλήσαμε τα περισσότερα από τα υπάρχοντά μας, φεύγοντας από την Αλάσκα, ήταν σαν ένα αόρατο βάρος που δεν ξέραμε πως κουβαλούσαμε να φεύγει από τους ώμους μας».

Το ζευγάρι έχει πολλούς followers στο blog του και στο λογαριασμό του στο Instagram και καταγράφει τις οικονομικές ανάγκες κάθε μήνα, βοηθώντας έτσι κι άλλους που έχουν το ίδιο όνειρο να αξιολογήσουν εάν είναι αυτή η ζωή που θέλουν.

«Τελικά θα έχουμε ένα σπίτι χωρίς ρόδες και δεν θα ταξιδεύουμε τόσο όσο σήμερα, αλλά αν αυτό το ταξίδι μας δίδαξε κάτι, είναι πως όλα είναι δυνατά», τονίζει.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.