Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Εγκυμοσύνη: Πώς διαλέγουμε όνομα για το μωράκι μας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιλέγοντας όνομα και ξοδεύοντας χρήματα για το μωρό

Εβδομάδες 22-26 - Το ταξίδι της εγκυμοσύνης!

Το μωρό σας κάνει πια αισθητή την παρουσία του, καθώς η κοιλιά σας μεγαλώνει και οι κλοτσιές του γίνονται πιο δυνατές. Έτσι, οι γονείς αρχίζουν να σκέφτονται ονόμα αλλά και το ποιος θα προσέχει το μωρό αφού γεννηθεί.

- Το παιχνίδι του ονόματος

Από τον τρόπο με τον οποίο το μωρό σας κλοτσάει και από το πώς είναι η κοιλιά σας μπορεί να αρχίσετε να φαντάζεστε τη μικρή αυτή προσωπικότητα. Αυτό συχνά οδηγεί κάποιους γονείς στο να δίνουν ένα χαϊδευτικό στο μωρό τους, το οποίο μπορεί να είναι το έναυσμα για το πραγματικό του όνομα. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, μπορείτε να ψάξετε σε ιστοσελίδες με ονόματα ή σε βιβλία . Σκεφτείτε ποιους συνειρμούς σας οδηγεί να κάνετε καθένα από τα ονόματα που διαλέγετε.

- Επιστροφή στις ρίζες

Η αναζήτηση του ονόματος κάνει πολλούς γονείς να επανασυνδεθούν με την οικογένειά τους και το συγγενικό τους περιβάλλον . Τα ονόματα είναι μια ευκαιρία για να έρθουν πιο κοντά οι οικογένειες και να θυμηθούν το παρελθόν. Ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τις προσδοκίες της οικογένειας, ενδεχομένως σας πιέζουν να επιλέξετε ένα όνομα που θεωρούνταν οικογενειακό ολόκληρες γενιές. Κι αν δε θέλετε το επίθετο του συντρόφου σας; Ένα μωρό ενώνει δύο διαφορετικές οικογένειες. Αν είστε παντρεμένη, μπορεί να ανακαλύψετε πως το όνομα του μωρού προκαλεί τόσες συζητήσεις στην οικογένεια όσες είχαν γίνει και για τη λίστα των καλεσμένων στον γάμο.

Ποιος θα προσέχει το μωρό

Αυτό είναι κάτι που οι γονείς πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά καθώς το μωρό μεγαλώνει και οι συνθήκες αλλάζουν

Ποιος θα κραταει το μωρό καθημερινά; Θα ζητήσετε βοήθεια από την οικογένειά σας ή θα προσλάβετε κάποιον ειδικό; Μπορεί να σας φαίνεται πιεστικό αλλά τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επισκεφθείτε βρεφονηπιακούς σταθμούς, παρόλο που δεν αισθάνεστε καθόλου έτοιμη. Ο καλύτερος τρόπος για βρείτε όλες τις εναλλακτικές είναι να μιλήσετε με γονείς μωρών ή νηπίων στην περιοχή σας. Υπολογίστε το κόστος και συζητήστε με τον σύντροφό σας για την καλύτερη πιθανή λύση.

Σχεδιάζοντας το μέλλον

Αναμφισβήτητα, το οικογενειακό εισόδημα θα μειωθεί μόλις σταματήσετε να δουλεύετε. Έτσι, τώρα είναι κατάλληλη στιγμή για προγραμματισμό. Δείτε ποια έξοδα μπορείτε να μειώσετε, πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε τα απαραίτητα για το μωρό με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα και πώς θα διαχειριστείτε τα οικονομικά κάθε μήνα. Το θετικό είναι ότι, παρά τα όσα προτείνουν τα περιοδικά εγκυμοσύνης, ένα νεογέννητο χρειάζεται πολύ λίγα πράγματα πολλά από τα οποία μπορείτε να τα δανειστείτε ή να τα αγοράσετε από δεύτερο χέρι.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.