Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Προβλήματα και καταστροφές από την κακοκαιρία σε όλη την χώρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα λευκά τα Μετέωρα

Στα λευκά «ντύθηκαν» τα Μετέωρα, χαρίζοντας στους επισκέπτες μία όμορφη εικόνα. Το χιόνι δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στους δρόμους και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.



----------------

Βγήκε η θάλασσα... στη στεριά


Από νωρίς το πρωί άρχισαν οι θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή της Γλύφας. Όσο περνούσαν οι ώρες οι νοτιάδες γινόταν και πιο δυνατοί.

«Μας πήρε και μας σήκωσε από το πρωί με τους νοτιάδες. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της περιοχής. Είμαστε όμως έτοιμοι κάθε φορά και έτσι δεν έχουμε σοβαρές παρενέργειες», είπε ο Πρόεδρος της Γλύφας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Τελικά η θάλασσα βγήκε στη στεριά, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν κάποια σοβαρά προβλήματα.

Να σημειωθεί πως από το μεσημέρι και μετά δεν εκτελέστηκαν τα δρομολόγια του φέρι μποτ από Γλύφα για Εύβοια.

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες:













Δείτε το βίντεο εδώ:


---------------

"Βροχή" κλήσεων στην πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας


Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Αττική.

Η πυροσβεστική έχει δεχτεί περισσότερες από 100 κλήσεις για κοπές δέντρων και μετακίνηση αντικειμένων.

----------------

Τα μποφόρ έφεραν προβλήματα στην Αττική


164 κλήσεις δέχτηκε συνολικά το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής για προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο λεκανοπέδιο της Αττικής από την κακοκαιρία και τους ισχυρούς ανέμους.

Οι περισσότερες κλήσεις αφορούσαν σε πινακίδες και άλλα αντικείμενα που έπεσαν στους δρόμους καθώς και σε κοπές δέντρων.

Τα προβλήματα καταγράφηκαν κατά κύριο λόγο στα Βόρεια Προάστια και ειδικότερα στο Μαρούσι, στο Χαλάνδρι, την Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία.

---------------

Προσκρούσεις σκαφών σε λιμάνια λόγω της κακοκαιρίας


Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν χτες στα λιμάνια της χώρας προκάλεσαν προσκρούσεις σκαφών, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν τραυματισμοί.

Συγκεκριμένα, σε σκάφος που ήταν δεμένο στο λιμάνι των Μεθάνων, έσπασαν οι κάβοι πρόσδεσης του με αποτέλεσμα την συνεχή πρόσκρουσή του στο λιμάνι. Στελέχη του λιμενικού και της ακτοφυλακής που μετέβησαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο σκάφος και στο λιμάνι ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στο λιμάνι του Περάματος δύο σκάφη που ήταν δεμένα, προσέκρουσαν το ένα πάνω στο άλλο. Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.Από την Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο πλοίων, μέχρι την προσκόμιση Βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες νηογνώμονες.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας ενημερώθηκε επίσης ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αποκόπηκαν οι κάβοι πρόσδεσης πλοίων τα οποία ήταν δεμένα με αποτέλεσμα κάποια να προσκρούσουν μεταξύ τους, ενώ άλλα να προσαράξουν.Προανάκριση διενεργείται από τo Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

----------------

Πλημμύρισαν οι δρόμοι από την κακοκαιρία στην Θράκη


Η κακοκαιρία που έπληξε από το απόγευμα του Σαββάτου ολόκληρη την χώρα, προκάλεσε προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Θράκης, με την έντονη βροχόπτωση και τους θυελλώδεις ανέμους να αφήνουν πίσω τους καταστροφές.

Συγκεκριμένα στην Ξάνθη, το απόγευμα και το βράδυ τα καιρικά φαινόμενα επιδεινώθηκαν, με τους ουρανούς να ανοίγουν. Στον ορεινό Εχίνο, η στάθμη του ποταμού ανέβηκε σημαντικά, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και μέσα στην πόλη της Ξάνθης. Στο Δασικό Χωριό, που είχε ντυθεί στα λευκά τις τελευταίες ημέρες, τα χιόνια επέστρεψαν το πρωί της Κυριακής.

Ίδιο το σκηνικό του καιρού και στην Κομοτηνή αλλά και τον Έβρο, ενώ λόγω θυελλωδών ανέμων εκδόθηκε απαγορευτικό απόπλου για την Σαμοθράκη.

Οι καταιγίδες μάλιστα που “χτύπησαν” τον Έβρο άφησαν πίσω τους καταστροφές στην Αλεξανδρούπολη ενώ σπίτια απειλήθηκαν από τα νερά της βροχής και δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Το πρωί της Κυριακής έκανε την εμφάνισή του και το χιόνι σε ορισμένες περιοχές του νομού, χωρίς ωστόσο να παρατηρηθούν έντονα προβλήματα ενώ η Εγνατία Οδός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή των οδηγών.

Δείτε τις φωτογραφίες  από τις πλημμύρες στον Έβρο:









Δείτε τις φωτογραφίες στον Εχίνο και στο Δασικό Χωριό:







---------------

Προβλήματα στη Λέσβο - Υπερχείλισε ο ποταμός


Ο ποταμός που διαπερνά την Καλλονή, στο κέντρο της Λέσβου, υπερχείλισε από την ισχυρή βροχόπτωση, που έπληξε το νησί. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ιδιαίτερα στις περιοχές του Κέντρου Υγείας και των σχολείων. Ευτυχώς, η βροχόπτωση σταμάτησε, χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω καταστροφές σε περιουσίες.

«Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα νωρίς το πρωί αλλά τόσο τα συνεργεία του Δήμου και της Πυροσβεστικής όσο και πολίτες καταφέραμε να μην υπάρξουν ζημιές και τελικά να κρατηθούν ανοικτοί και καθαροί οι δρόμοι» είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καλλονής του Δήμου Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Αυτή τη στιγμή, συνεργεία με μηχανήματα του Δήμου καθαρίζουν κεντρικούς δρόμους του νησιού, όπως την εθνική οδό στο ύψος των Λάμπου Μύλων και της Πέτρας από κατολισθήσεις, ενώ αποκαθίσταται και η ηλεκτροδότηση στο χωριό Παράκοιλα, που είχε διακοπεί από φωτιά σε κολώνα της ΔΕΗ λόγω βραχυκυκλώματος.

Μικροπροβλήματα υπήρξαν από την ισχυρή βροχόπτωση και στην πόλη της Μυτιλήνης ιδιαίτερα στην περιοχή της Προκυμαίας.

«Δεν υπάρχουν προς το παρόν άλλα προβλήματα αλλά όλοι παραμένουμε σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση του χιονιά που αναμένεται να χτυπήσει τη Λέσβο από το βράδυ» είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος περιβάλλοντος του Δήμου Λέσβου Νίκος Καρασάββας. Ήδη συνεργεία ρίχνουν ,προληπτικά, αλάτι σε μέρη όπου υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας παγετού.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ:









----------------

Ένας νεκρός από την κακοκαιρία στις Σέρρες


Τραγική κατάληξη για τον οδηγό του αυτοκινήτου που είχε εγκλωβιστεί στα ορμητικά νερά στο ρέμα Κρουσοβίτης Σερρών

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άντρες της ΕΜΑΚ ανέσυραν νεκρό τον 47χρονο οδηγό. Σημειώνεται ότι στο όχημα δεν υπήρχαν άλλοι επιβάτες.

---------------

Καταστροφές σε παραλιακά χωριά της Αργολίδας


Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία στο παραλιακό μέτωπο των χωριών του Δήμου Ναυπλιέων και συγκεκριμένα, επλήγησαν σφοδρότατα η Πλάκα Δρεπάνου και τα Ίρια. Ζημιές έχουμε και στους Μύλους της Λέρνης, αλλά και στην Παραλιακή Ναυπλίου - Μύλων, μετά την Νέα Κίο προς Μύλους, όπου η θάλασσα φούσκωσε και γέμισε το δρόμο με πέτρες και ξύλα.



Χαρακτηριστικό της όλης ζημιάς που έχει προκληθεί είναι η καταστροφή του παραλιακού δρόμου στην Πλάκα Δρεπάνου, όπου η θάλασσα «κατάπιε» τον παραλιακό δρόμο. Επίσης, ζημιές προκλήθηκαν και στην παραλία των Μύλων όπου η θαλασσοταραχή έβγαλε πέτρες και άλλα φερτά υλικά.



Από νωρίς σήμερα το πρωί οπότε και καλυτέρευσαν οι καιρικές συνθήκες οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και παραπονούνται, γιατί το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών είναι πολλά χρόνια και δεν έχουν γίνει έργα για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, ενώ συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν το παραλιακό μέτωπο των πληγέντων περιοχών.



Ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, επισκέφθηκε τα χωριά και επέβλεψε τα συνεργεία που αποκαθιστούν τις ζημιές. Ο κ. Κωστούρος επισήμανε ότι ιδιαίτερα έχει πληγεί η περιοχή των Ιρίων, όπου υπάρχει έντονο το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών και η κακοκαιρία δημιούργησε πρόβλημα σε πολλά σπίτια και καταστήματα της παραλίας και προσπαθούμε είπε, να καθαρίσουμε και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έπαθαν ζημιές.



Ο δήμαρχος είπε, πως οι εργασίες αυτές είναι ασπιρίνες μπροστά στο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών και επισήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σύνταξη μελετών, την ολοκλήρωση των οποίων αναμένει ο Δήμος για να δει τι παρεμβάσεις πρέπει να κάνει για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της διάβρωσης.







----------------

Ισχυροί άνεμοι και ζημιές στη Χίο


Ζημιές σε τμήμα του προβλήτα στο νότιο λιμενοβραχίονα στο λιμάνι της Χίου προκάλεσε η πρόσκρουση του πρυμναίου τμήματος και του καταπέλτη του πλοίου «Ψαρά» λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που έπνεαν το πρωί στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Χίου, στο πλοίο, που έχει ζημιές στον πρυμναίο τμήμα, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι να επιθεωρηθεί.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου Μιχάλης Μπελέγρης, σημείωσε ότι κάποια στιγμή οι νότιοι άνεμοι είχαν ταχύτητα 110 χιλιόμετρα, δηλαδή είχε δημιουργηθεί ένας μικρός τυφώνας.

Ζημιές προκλήθηκαν επίσης και σε εκπαιδευτικά σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Χίου ενώ και οι εγκαταστάσεις του Ομίλου στην περιοχή της Μπέλα Βίστα υπέστησαν ζημιές. Ο προπονητής της Ιστιοπλοΐας Άλντο Σάλβια και οι υπεύθυνοι του Ομίλου ζητούν την άμεση συνδρομή της πολιτείας ώστε να ανταπεξέλθουν στην έκτακτη κατάσταση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με δυσκολία διεξάγονταν το πρωί η κυκλοφορία από την παραλιακή του Βροντάδου μέχρι και τη Λεωφόρο Ενώσεως, στο ύψος του αεροδρομίου και στην περιοχή του Τάγματος του Αγίου Παντελεήμονα.

Ζημιές τέλος σημειώθηκαν στο λιμανάκι της Φάρκαινας όπου βούλιαξαν βάρκες.

---------------

Φωτογραφίες και βίντεο από τη γέφυρα που κατέρρευσε στην Καλαμπάκα

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Η σφοδρή βροχόπτωση στο νομό Τρικάλων είχε ως αποτέλεσμα η γέφυρα της Διάβας να κοπεί στα δύο και να πέσει μέσα στα ορμητικά νερά του ποταμού Πηνείου. Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα καθώς δευτερόλεπτα πριν την κατάρρευση είχαν διασχίσει τη γέφυρα δύο αυτοκίνητα, το ένα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρ. Μιχαλάκη.




















Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.