Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Εντός δύο εβδομάδων η επιστροφή του ΕΦΚ για το πετρέλαιο στους αγρότες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διευκρινίσεις για τη δεύτερη δόση.

Σε διάστημα δύο εβδομάδων θα έχει ολοκληρωθεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου στους αγρότες, που η τμηματική καταβολή της ξεκίνησε χθες. Μάλιστα, με απόφαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, η δεύτερη δόση θα καταβληθεί στο ακέραιο στους αγρότες και θα είναι ισόποση της πρώτης δόσης, περίπου 80 εκατ. ευρώ.

Οι συναρμόδιοι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρης και ο αναπληρωτής Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, ανακοίνωσαν απόψε ότι έχουν εξασφαλισθεί οι αναγκαίες πιστώσεις και η εξόφληση της υπόλοιπης τμηματικής δόσης θα γίνει σε διάστημα δύο εβδομάδων. Σε κοινή δήλωσή τους αναφέρουν πως «με την υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης ικανοποιείται το αίτημα των αγροτών όπως είχε συμφωνηθεί και οι πληρωμές της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου συμβαδίζουν με τις εποχιακές ανάγκες των εκμεταλλεύσεων».

Εν τω μεταξύ στο θέμα αναφέρθηκε με δήλωσή του κι ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος. «Μετά και την παρέμβαση του πρωθυπουργού», τονίζει, «δεν μπορεί κάποιοι -μάλλον ατυχείς- χειρισμοί, που προκάλεσαν εύλογη αναστάτωση στους αγρότες, να επισκιάσουν το γεγονός ότι η κυβέρνηση εν μέσω της οικονομικής κρίσης διασφαλίζει τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους για τη στήριξη των παραγωγών. Η κυβέρνηση στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τους αγρότες και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει έμπρακτα ότι αντιμετωπίζει τα προβλήματά τους με ευαισθησία».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.