Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Γιατί απειλούν ένα πρώην μοντέλο μέσω Facebook;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

To Facebook προειδοποίησε ένα πρώην μοντέλο ότι κάποιοι άνδρες έχουν χακάρει τη σελίδα της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Οι συγκεκριμένοι άνδρες, μάλιστα, έχουν την τακτική να βρίσκουν έφηβες κοπέλες, να τις πείθουν να τους στέλνουν αποκαλυπτικές φωτογραφίες τους και στη συνέχεια να αποσπούν εκβιαστικά χρήματα από αυτές.



Αναλυτικά, το πρώην μοντέλο Χαρριέττε Κράνφιλντ, είπε πως οι χάκερ χρησιμοποιούσαν τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να παρασύρουν μικρά κορίτσια να στέλνουν φωτογραφίες τους με την υπόσχεση πως κάποια μέρα θα γίνουν καλοπληρωμένα μοντέλα.

Στη συνέχεια, ζητούσαν εκατοντάδες λίρες από τα κορίτσια και τα απειλούσαν λέγοντάς τους πως αν δε δώσουν τα χρήματα οι φωτογραφίες τους θα δημοσιευτούν στο διαδίκτυο, συμπλήρωσε η 24χρονη Κράνφιλντ.

Είχαν πείσει μια 18χρονη να στείλει τόπλες φωτογραφίες της λέγοντάς της το εξής: «Bασικά είμαι μοντέλο και είμαι υπεύθυνη σε ένα πρακτορείο επίσης».

Το πιο σοκαριστικό περιστατικό όμως είναι αυτό μιας 15 χρονης, αναφέρει το πρώην μοντέλο, η οποία είχε προγραμματίσει να συναντηθεί με έναν από τους χάκερ έτσι ώστε να του δώσει περισσότερες φωτογραφίες της.

«Τότε ήταν που τηλεφώνησα για πρώτη φορά στην αστυνομία», λέει η κοπέλα.

«Πίστευα ότι κάποιος θα τραυματιστεί και ότι από τη στιγμή που είχαν εισβάλει στον λογαριασμό μου δεν θα είχα ποτέ την ησυχία μου».

«Είναι αηδιαστικό αυτό που έκαναν».

Να σημειωθεί, πως η Κράνφιλντ ανακάλυψε τι συνέβαινε, όταν μια κοπέλα την πλησιάσε και της είπε πως έχει πέσει θύμα εξαπάτησης.

Ο λογαριασμός του πρώην μοντέλου ελέγχεται ακόμα από τους χάκερ αλλά η κοπέλα ελπίζει πως το Facebook θα κατεβάσει το λογαριασμό της σύντομα.

Απόσπασματα από τις διαδικτυακές συνομιλίες των χάκερ με τις νεαρές κοπέλες:

Χάκερ: " Είμαι μοντέλο και είμαι υπεύθυνη σε ένα πρακτορείο επίσης που ψάχνει κορίτσια που να βγάζουν τόπλες - αθώες φωτογραφίες για ένα κορυφαίο ρωσικό περιοδικό που κυκλοφορεί μόνο στη Ρωσία, οπότε οι συνθήκες είναι ασφαλείς και θα πληρώνεσαι με 1.200 λίρες την ημέρα. Χρειάζομαι λίγα κορίτσια με τη δική σου εμφάνιση, δεν θα ήταν πρόβλημα αν με συναντούσες κάπου που θα ήθελες. Φιλάκια μωρό"

Έφηβη: "Ω οκ, πώς το ήξερες ότι θα μου άρεσε κάτι τέτοιο χαχα! Το είδος μόντελινγκ που ήθελα να ασχοληθώ ανέκαθεν ήταν αυτό που περιλαμβάνει φωτογραφίες με μπικίνι και εσώρουχα, αλλά ποτέ δεν το πέτυχα... Ναι ακούγεται διασκεδαστικό; Χρειάζεται να φέρω κάτι; Φιλιά".

Δείτε εδώ τα αποσπάσματα:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.