Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ χτες στην Ηλία - Υλικές ζημιές σε κτίρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Ηλεία




Σεισμός 5,2 Ρίχτερ με επίκεντρο 24 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πύργου Ηλείας σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά. Πολλοί αναγνώστες του enikos.gr κατάλαβαν το σεισμό και μας ενημέρωσαν ότι έγινε αισθητός στους περισσότερους νομούς της Πελοποννήσου.

------------

Λέκκας: Νωρίς να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός


«Είναι υπερβολικά νωρίς για να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός», είπε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας στην ΕΡΤ για την ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Ηλεία και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι ο δομημένος ιστός της Ηλείας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας αντέχει σε πολύ μεγαλύτερους σεισμούς, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ



------------

Κινητοποίηση των αρχών στην Ηλεία για την καταγραφή ενδεχόμενων ζημιών


«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με δημάρχους, προέδρους τοπικών κοινοτήτων, την αστυνομία και την πυροσβεστική για να δούμε αν υπάρχουν τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλες τις περιοχές των δήμων Ανδρίτσαινας - Κρεστένων - Ζαχάρως, όπου εκεί υπάρχουν αρκετές τοπικές κοινότητες και πολλά παλαιά σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί κάτοικοι του Πύργου, της Αρχαίας Ολυμπίας, της Ζαχάρως, της Ανδρίτσαινας, των Κρεστένων, αλλά και τοπικών κοινοτήτων βγήκαν από τα σπίτια τους και παραμένουν σε εξωτερικούς χώρους.

------------

Αναφορές για υλικές ζημιές μετά το σεισμό


Μικρές υλικές ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στην Ηλεία, καταγράφονται, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αντιπερειφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι ζημιές έχουν καταγραφεί σε σπίτια των κοινοτήτων Φρίξα, Διάσελο, Γρέκα, αλλά και στην πόλη της Κρέστενας και αφορούν κυρίως σε πτώσεις σοβάδων.

Επίσης, υπάρχουν αναφορές για κατολισθήσεις στην εθνική οδό Πύργου - Τρίπολης στο ύψος της γέφυρας του Ερυμάνθου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς το πρωί της Τρίτης θα αποφασιστεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία στους δήμους Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και Ζαχάρως.

Επίσης, την Τρίτη το πρωί, κλιμάκια μηχανικών αναμένεται να επισκεφθούν κοινότητες των δύο προαναφερόμενων δήμων, για να κάνουν ελέγχους σε σπίτια και δημόσια κτίρια.

------------

Hλεία: Οι μετασεισμοί που έγιναν στη διάρκεια της νύχτας


Οι μετασεισμοί που έχουν καταγραφεί στη διάρκεια της νύχτα έως νωρίς σήμερα το πρωί στην περιοχή που χτυπήθηκε χθες από τα 5,2 Ρίχερ είναι οι ακόλουθοι:

16-02-2016, 06:52, 2.4 R, 12 χλμ Νότια του Πύργου Ηλείας

16-02-2016, 03:06, 2.2 R, 17 χλμ Νοτιοδυτικά του Πύργου Ηλείας

16-02-2016, 03:01, 2.2 R, 23 χλμ Νότια του Πύργου Ηλείας

16-02-2016, 01:31, 2.4 R, 27 χλμ Ανατολικά - Νοτιοανατολικά του Πύργου Ηλείας

16-02-2016, 00:26, 2.1 R, 25 χλμ Νοτιοδυτικά του Πύργου Ηλείας

15-02-2016, 23:14, 2.3 R, 17 χλμ Νότια - Νοτιοδυτικά του Πύργου Ηλείας

------------

Σοβαρές ζημιές σε σπίτι τετραμελούς οικογένειας στα Κρέστενα


Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν από το σεισμό των 5,2R στα Κρέστενα στο σπίτι μιας τετραμελούς οικογένειας.

Η οικογένεια που ζει στο σπίτι, το οποίο υπέστη ζημιές από τον χθεσινό σεισμό, σύμφωνα με το ilialive.gr, είναι αναγκασμένη να φιλοξενηθεί σε άλλο χώρο, αφού τμήμα της τοιχοποιίας αποκολλήθηκε και έμεινε στον αέρα.

Το συγκεκριμένο κτίριο είχε “πληγωθεί” και παλαιότερα από σεισμό, όμως σύμφωνα με πληροφορίες το δάνειο για την επισκευή που ζήτησε ο ιδιοκτήτης ουδέποτε εγκρίθηκε με αποτέλεσμα η κατάσταση του κτιρίου να επιδεινωθεί.

Η δημοτική αρχή πρότεινε στον ιδιοκτήτη και την τετραμελή οικογένεια να φιλοξενηθούν εφόσον υπάρχει ανάγκη.









------------

Η στιγμή του σεισμού κατά τη διάρκεια αγώνα μπάσκετ

Δείτε βίντεο από την ώρα που σημειώνεται ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ, κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα ΑΟ Ολυμπιονίκης-Αίαντας ΑΣΑΑ της Α1 ΕΣΚΑΗ στο Κλειστό της Αρχαίας Ολυμπίας.




Πηγή: http://www.enikos.grhttp://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.