Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Στους δρόμους ξανά οι επιστημονικοί φορείς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιμένουν στην απόσυρση του Ασφαλιστικού.

Ραντεβού έξω από το υπουργείο Δημοσίων Έργων στο Χολαργό δίνουν στις 10 οι επιστημονικοί φορείς για να διαδηλώσουν, για ακόμα μία αφορά, κατά του Ασφαλιστικού.

«Το νομοσχέδιο δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα διότι δεν δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για κανένα, αντίθετα οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση περισσότερους» αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση και εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό:

• Οδηγεί στην εξόντωση τον επιστήμονα - ελεύθερο επαγγελματία και την μικρομεσαία επιχείρηση, αυτούς δηλαδή που μέχρι σήμερα αποτελούν την ατμομηχανή της οικονομίας και τους χρηματοδότες του δημοσίου.
• Ενισχύει την εισφοροδιαφυγή, δηλαδή την αδήλωτη και μαύρη εργασία, και τη φοροδιαφυγή, γιατί αυτός θα είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσει ο μέχρι σήμερα συνεπής φορολογούμενος επαγγελματίας να επιβιώσει.
• Οδηγεί σε λουκέτο χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και σε κλείσιμο των βιβλίων πολλών χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών που δεν έχουν πλέον ούτε κίνητρο να δουλέψουν, αλλά ούτε και τη δυνατότητα να είναι συνεπείς με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας και τη μείωση των εισφορών στα ταμεία».

«Εμείς υποστηρίζουμε, ότι ένα λογικό ασφαλιστικό, σε συνδυασμό με ένα αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα που θα διευρύνει τη φορολογική και ασφαλιστική βάση αποτελεί τη λύση στο πρόβλημα, διότι αυξάνει τον πλούτο, ευνοεί την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που αποτελούν τις μοναδικές προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς των ταμείων. Για το λόγο αυτό ζητούμε, για να ξεκινήσει ένας διάλογος που να έχει ορθολογική και επιστημονική βάση και να μη στηρίζεται σε λαϊκιστικές ρητορικές και προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας» προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους.

Οι επιστημονικοί φορείς επιμένουν στην απόσυρση του σχεδίου που έχει κατατεθεί, στην κατάθεση των στοιχείων και των αναλογιστικών μελετών στις οποίες στηρίζεται η κυβέρνηση και στη μελέτη των καλών πρακτικών των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών χωρών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.