Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Σε στάση εργασίας την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου η ΠΟΕΔΗΝ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12.

Παναττική στάση εργασίας από τις 11:00-15:00 κήρυξε για την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου η ΠΟΕΔΗΝ, αντιδρώντας στην τροπολογία με την οποία ανατίθεται η κάλυψη έκτακτων λειτουργικών αναγκών των Δημοσίων Δομών Υγείας στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού και στα νομικά πρόσωπα αυτών. Στις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας.

«Επανειλημμένως δηλώνουν ότι στον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για το έτος 2016 που ήδη εκτελείται, αυξήθηκε η Κρατική Χρηματοδότηση προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας και καλύπτει πλήρως τις λειτουργικές ανάγκες των φορέων, διαψεύδοντας μετά βδελυγμίας την ΠΟΕΔΗΝ για οριακή λειτουργία του Συστήματος.Τα Νοσοκομεία εφέτος επιχορηγούνται με 1,15 δις ευρώ την ίδια στιγμή που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι κοντά στα 2 δις ευρώ. Ίδια εικόνα στις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης που αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα. Συγχωνεύονται – καταργούνται η μία μετά την άλλη οι Μονάδες. Προειδοποιήσαμε την Κυβέρνηση ότι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της η ομοσπονδία επισημαίνει: «Επιδιώκουν να καταστήσουν το Σύστημα αυτοχρηματοδοτούμενο με την εμπλοκή των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης την εμπλοκή μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων, Φιλανθρωπικών Οργανώσεων και Ιδιωτικού Τομέα. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για το Νοσοκομείο Θηρών το οποίο θα χρηματοδοτούν οι κάτοικοι με επιβολή τελών σε Δημοτικές Υπηρεσίες. Η "Αριστερή" Κυβέρνηση εντάσσει στο ΕΣΥ το Νοσοκομείο Θηρών ως Ανώνυμη Εταιρεία, υπογράφοντας προγραμματική Σύμβαση με την Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε., ανοίγοντας τους Ασκούς του Αιόλου, για αλλοίωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα του ΕΣΥ».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.