Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι των κτιρίων στην Ηλεία μετά το σεισμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί οι έλεγχοι κτιρίων στους δήμους Ανδρίτσαινας - Κρετστένων και Ζαχάρως, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί ζημιές από τον χθεσινό σεισμό των 5,2 Ρίχτερ.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, κλιμάκια της περιφέρειας, των δήμων, αλλά και της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων, ελέγχουν σχολεία, δημόσια κτίρια και κατοικίες, για να καταγράψουν την κατάσταση που επικρατεί.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφρειάρχη, γίνονται έλεγχοι σε όλο το οδικό δίκτυο και ειδικά στις ορεινές περιοχές, για να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει κατολισθήσεις. Όπως ανέφερε ο Γιώργος Γεωργιόπουλος, από τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν, φαίνεται ότι ο σεισμός έχει προκαλέσει μικρές υλικές ζημιές.

Παράλληλα, με απόφαση της περιφέρειας, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, για καθαρά προληπτικούς λόγους, τα σχολεία στους δύο δήμους, ενώ αργά το απόγευμα θα αποφασιστεί για τον αν θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη.

----------------

Ζημιές σε αρχαιολογικούς χώρους από τον σεισμό στην Ηλεία


Από τις αυτοψίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής από υπαλλήλους των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού δεν έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα προβλήματα ή ζημιές σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία, στις περιοχές όπου έγινε ιδιαίτερα αισθητός ο σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Ηλεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας κατεγράφησαν οι ακόλουθες ζημιές:

Στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας και συγκεκριμένα στη δυτική πλευρά του περιστυλίου του σημειώθηκαν ρωγμές και αποκολλήθηκαν τμήματα του επιχρίσματος, ενώ στις αίθουσες Α, Β, Γ εντός των προθηκών, μετατοπίσθηκαν από τις θέσεις τους ελάχιστα εκθέματα (πήλινα και χάλκινα μικροαντικείμενα).

Στο Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας και συγκεκριμένα στην κεντρική αίθουσα έχουν καταπέσει μικρά τμήματα από την οροφή, ενώ μετατόπιση εκθεμάτων παρατηρήθηκε εντός των προθηκών.

Σύμφωνα με το υπουργείο «έχουν ληφθεί ήδη τα πρώτα μέτρα επανατοποθέτησής τους και αποκατάστασης αυτών. Οι αυτοψίες των υπαλλήλων των Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ συνεχίζονται».


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.