Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Πέταξαν γλυπτό στη θάλασσα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είναι η τρίτη φορά που βάνδαλοι καταστρέφουν το «Φεγγάρι στην Ακτή» στη Θεσσαλονίκη.

Στο στόχαστρο βανδάλων μπήκε για τρίτη φορά, το γλυπτό «Φεγγάρι στην Ακτή», του καλλιτέχνη Παύλου Βασιλειάδη. Άγνωστοι, πέταξαν στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου το γλυπτό, το οποίο -μέχρι πρότινος- βρισκόταν τοποθετημένο στην ξύλινη εξέδρα της Νέας Παραλίας, μπροστά από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς».

Πέταξαν γλυπτό στη θάλασσα!

Κι όλα αυτά, όταν το περασμένο Σάββατο, άγνωστοι λύγισαν τον κορμό του εν λόγω γλυπτού. Ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν έμειναν μόνο σε αυτό καθώς φρόντισαν να «αποτελειώσουν» το έργο τους, πετώντας το, χθες τα ξημερώματα, στη θάλασσα.

Μέσα σε έναν χρόνο, το συγκεκριμένο γλυπτό του Θεσσαλονικιού καλλιτέχνη έγινε τρεις φορές στόχος βανδάλων. Ακριβώς έναν χρόνο πριν, τον Φεβρουάριο του 2015, άγνωστοι αποπειράθηκαν να πριονίσουν τη βάση του, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο λύγισαν τον κυρίως κορμό του, ο οποίος ήταν έτοιμος να πέσει στο νερό, παίρνοντας κλίση ιδιαιτέρως ανησυχητική.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναζητά πλέον ομάδα δυτών προκειμένου να ξεκινήσει η επιχείρηση ανέλκυσης του έργου από το βυθό, καθώς η όποια προσπάθεια έγινε σήμερα να βγει το «Φεγγάρι στην Ακτή» από τα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου με γάντζους δεν απέδωσε.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που βάνδαλοι ολοκληρώνουν το έργο τους με παρόμοιο τρόπο, πετώντας το δηλαδή στη θάλασσα. Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν, η ασπίδα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου «εξαφανίστηκε» μυστηριωδώς από τον χώρο όπου ήταν τοποθετημένη.

Η χάλκινη ασπίδα, διαμέτρου 1,16 μέτρου και περίπου 100 κιλών, βρέθηκε αρκετό καιρό αργότερα από βατραχανθρώπους στη θάλασσα, σε βάθος πέντε μέτρων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.