Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Συναγερμός στη Βρετανία από επιπλοκές σε ασθενή με Έμπολα που είχε θεραπευθεί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διακομίσθηκε σε νοσοκομείο με στρατιωτικό αεροπλάνο υπό την παρακολούθηση ειδικών.

Η Βρετανίδα νοσηλεύτρια Πολίν Κάφερκι, η οποία είχε προσβληθεί και στη συνέχεια θεραπευτεί από τον ιό Έμπολα πριν από 8 μήνες, εισήλθε σήμερα σε νοσοκομείο του Λονδίνου λόγω μιας «ασυνήθιστης καθυστερημένης επιπλοκής» που παρουσίασε, ανακοίνωσε η βρετανική κυβερνητική υπηρεσία υγείας (PHE).

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Πολίν Κάφερκι διακομίσθηκε από το νοσοκομείο Queen Elizabeth της Γλασκώβης (στη Σκωτία) στο Royal Free Hospital νωρίς σήμερα το πρωί λόγω μιας ασυνήθιστης καθυστερημένης επιπλοκής που συνδέεται με την πρότερη ασθένειά της», δήλωσε ο Πολ Κόσφορντ, ιατρικός διευθυντής της Public Health England (PHE).

«Διακομίσθηκε με στρατιωτικό αεροπλάνο υπό την παρακολούθηση ειδικών. Θα νοσηλευτεί τώρα μόνη της», πρόσθεσε.

Η 39χρονη νοσηλεύτρια είχε διαγνωσθεί ότι είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2014, αφού είχε επιστρέψει από τη Σιέρα Λεόνε όπου εργαζόταν για τη μη κυβερνητική οργάνωση Save The Children.

Κατά την νοσηλεία της, δεν είχε μπορέσει να λάβει την πειραματική αγωγή με ZMapp, και είχε αποδεχθεί να λάβει μια πειραματική αντιική αγωγή και πλάσμα αίματος που είχε ληφθεί από ένα άτομο που επέζησε μετά την προσβολή του από τον Έμπολα. Στις 24 Ιανουαρίου φέτος είχε διαγνωσθεί ότι έχει θεραπευτεί εντελώς.

«Οι υπηρεσίες υγείας στην Σκωτία θα παρακολουθήσουν έναν μικρό αριθμό ατόμων που ήταν σε στενή επαφή με την Πολίν για λόγους πρόληψης», σημείωσε ο Κόσφορντ.

«Είναι σημαντικό να θυμηθούμε ότι ο ιός Έμπολα μπορεί να μεταδοθεί μόνον μέσω της απευθείας επαφής με το αίμα ή τα σωματικά υγρά ενός ανθρώπου που έχει προσβληθεί, όταν αυτός παρουσιάζει τα συμπτώματα» του ιού, πρόσθεσε ο Κόσφορντ, επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος για τον πληθυσμό εξακολουθεί να είναι μηδαμινός.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι την περασμένη εβδομάδα δεν επιβεβαιώθηκε για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2014 κανένα νέο κρούσμα Έμπολα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.