Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015

Φόβοι για αύξηση των νεκρών στην Τιανζίν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ακόμα δεν έχουν αναγνωριστεί με ακρίβεια οι αποθηκευμένες χημικές ουσίες.

Με 95 ανθρώπους να αγνοούνται ακόμα, τρεις ημέρες μετά τις εκρήξεις στην πόλη Τιανζίν της Κίνας, εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών- που έχουν ήδη φτάσει τους 112- μπορεί να αυξηθεί.

Από τους 95 αγνοούμενους, οι 85 είναι πυροσβέστες ενώ 21 βρίσκονται μεταξύ των νεκρών.

Την ίδια ώρα οι τραυματίες ανέρχονται σε 721.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να βελτιώσουν την ασφάλεια και να αντλήσουν τα διδάγματα από το δυστύχημα αυτό, τα οποία κάποιοι πλήρωσαν με αίμα.

Οι αρχές απομάκρυναν τους κατοίκους των συνοικιών που βρίσκονται σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων γύρω από την περιοχή στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη λόγω φόβου για μόλυνση από τοξικές ουσίες, διευκρίνισαν ωστόσο πως οι χημικές ουσίες που εντοπίστηκαν στο περιβάλλον δεν βρίσκονται σε επικίνδυνα επίπεδα.

Ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν καταφέρει να αναγνωρίσουν με ακρίβεια τις χημικές ουσίες που ήταν αποθηκευμένες στις εγκαταστάσεις στις οποίες σημειώθηκαν οι δύο εκρήξεις, το οποίο προκαλεί προβληματισμό και ανησυχίες μεταξύ των 15 εκατομμυρίων κατοίκων της Τιαντζίν.

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί από τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης πόσοι άνθρωποι έφυγαν από την περιοχή, ενώ η εντολή για την απομάκρυνσή τους δόθηκε έπειτα από νέα πυρκαγιά που ξέσπασε στο σημείο των εκρήξεων, μια αποθήκη που ήταν ειδικά σχεδιασμένη για να φυλάσσονται επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Σήμερα δεν έχει διευκρινιστεί επίσης αν εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος για μια μόλυνση από τοξικές ουσίες.

Το Νέα Κίνα είχε μεταδώσει προηγουμένως ότι περίπου 6.300 άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους λόγω των εκρήξεων αυτών που έγιναν αισθητές ακόμη και στους κατοίκους διαμερισμάτων που βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά από το σημείο στο οποίο σημειώθηκαν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.