Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Παιδικά ατυχήματα που μπορεί να συμβούν στο σπίτι: Προσοχή!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το 14 μηνών μωρό σας έχει αρχίσει και γίνεται πολύ πεισματάρικο. Θα παρατηρήσετε ότι ξαφνικά είναι πολύ κατηγορηματικό σχετικά με το τι θέλει να κάνει και να φάει, πού θέλει να πάει και ίσως ακόμη και το τι θέλει να φορέσει (όπως η άρνηση να φορέσει ένα καπέλο ή μπουφάν).

Φυσικά τα πράγματα που δεν θέλετε να κάνει είναι ακριβώς τα πράγματα που θέλει να κάνει περισσότερο. Το παιδί σας είναι επίσης αποφασισμένο να κάνει πράγματα για τον εαυτό του, όπως ρίχνει το γάλα στο φλιτζάνι του ή να βάζει στα παπούτσια του, ακόμα και αν δεν είναι αρκετά ικανό για τα καθήκοντα αυτά ακόμα.

Η συμβουλή προς τους γονείς είναι πως εάν αισθάνονται ότι η λέξη που λένε περισσότερο είναι "όχι " και “μη”, να σκεφτούν τρόπους για να κάνουν το σπίτι τους, ή τουλάχιστον μέρη του σπιτιού και τον κήπο τους, εντελώς ασφαλή για τις εξερευνήσεις του παιδιού τους:

• Κλειδώστε εργαλεία κηπουρικής στο γκαράζ ή ένα υπόστεγο , να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι νερού ( π.χ. κουβάδες , παρυδάτια πισίνες , κλπ. ) και λίγες μπάλες ώστε μπορεί να κυνηγήσει και να προσπαθήσει να κλωτσήσει – η άσκηση με την μπάλα μπορεί να πολύ διασκεδαστική

• Ορίστε μία γωνιά του δωματίου ή του σπιτιού ως περιοχή παιχνιδιού και γεμίστε τη μαξιλάρια και παιχνίδια

• Αφαιρέστε εύθραυστα αντικείμενα από τραπεζάκια ή τα ράφια που το παιδί σας μπορεί να φτάσει

• Να είστε βέβαιος ότι καλύψατε τυχόν αιχμηρές γωνίες (ακόμα καλύτερα, αφαιρέστε τραπεζάκια και ράφια που το θέτουν σε κίνδυνο)

• Αφήστε το παιδί σας να δοκιμάσει να φάει μόνο του, ακόμη και αν κάνει ένα μεγάλο χάος

Συμβουλή Ειδικού:

Να θυμάστε ότι το παιχνίδι και η εξερεύνηση είναι ο τρόπος που τα μικρά παιδιά μαθαίνουν για τον κόσμο, έτσι δεν είναι ότι το 14 -μηνών γίνεται εσκεμμένα προκλητικό , απλά ότι γίνεται περίεργο για τα πάντα γύρω του και δεν θέλει κανείς να το σταματήσει από το να δει πώς λειτουργούν τα πράγματα γύρω του.

Τα μικρά παιδιά παρασύρονται από το νερό. Το παιχνίδι με το νερό μπορεί να είναι τόσο χαλαρωτικό και συναρπαστικό, έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα χρειαστεί ένας τρόπος για να αποσπάσετε την προσοχή του παιδιού σας – να πείτε, ενώ μαγειρεύετε – να τον βάλετε στο καρεκλάκι του, να γεμίσει ένα πλαστικό μπολ με σαπουνόνερο, αφρώδη νερό, και να του δώσει ένα σφουγγάρι ώστε να μπορεί να πλύνει τα πλαστικά ποτήρια και πιάτα. Μπορεί αν θέλετε να βάλετε ένα πανί ή μια παλιά κουρτίνα του ντους κάτω από το καρεκλάκι, αν ανησυχείτε για την ακαταστασία.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.