Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Ξενοδοχείον οι… Βερσαλίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρία κτίρια του 1680 των ανακτόρων θα ανακαινιστούν για να φιλοξενήσουν επισκέπτες.

Κατοικία κάποτε των βασιλέων και σήμερα ένα από τα πιο πολυσύχναστα αξιοθέατα της Γαλλίας, το Ανάκτορο των Βερσαλιών σχεδιάζει μια νέα επιχείρηση με ένα πολυτελές ξενοδοχείο για να ενισχύσει τα οικονομικά του, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα γαλλικής εφημερίδας.

Ο οργανισμός που διαχειρίζεται το ανάκτορο προκήρυξε διαγωνισμό για τη δημιουργία ενός ξενοδοχείου σε τρία κτίρια του 1680 που βρίσκονται ακριβώς έξω από τις πύλες των κήπων των Βερσαλλιών, με θέα μερικά από τα διασημότερα κτίριά του, αναφέρει η Journal du Dimanche.

Η ανακαίνιση των κτιρίων θα κοστίσει 4 έως 7 εκατ. ευρώ και άλλο τόσο η μετατροπή τους σε ξενοδοχείο, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Ένα προηγούμενο σχέδιο για την οικοδόμηση εκεί ενός ξενοδοχείου είχε εγκαταλειφθεί λίγα χρόνια πριν.

Οι Βερσαλλίες μεταμορφώθηκαν από τον βασιλιά Λουδοβίκο 14ο τον 17ο αιώνα, από ένα κυνηγετικό περίπτερο, στην εκθαμβωτική καρδιά ενός απολυταρχικού κράτους, με εντυπωσιακό παλάτι και κήπους.

Ο διαγωνισμός για την 60ετή παραχώρηση των κτιρίων Grand Controle, Petit Controle και Pavillion, που προορίζονται να μετατραπούν σε ξενοδοχείο, θα κλείσει στις 14 Σεπτεμβρίου, γράφει η Journal du Dimanche.

Η διοίκηση των Βερσαλλιών δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί για να σχολιάσει το δημοσίευμα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.