Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Πάνω από 26.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απεβίωσαν οι 10.823 εξ' αυτών.

Το συνολικό αριθμό, ο οποίος υπερβαίνει τις 26.000, των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό Έμπολα μετά το ξέσπασμα της επιδημίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) διευκρινίζοντας πως οι 10.823 εξ' αυτών απεβίωσαν.

Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του, ο ρυθμός της μείωσης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μοιάζει να έχει περιέλθει σε τέλμα, καλώντας να ενταθούν οι προσπάθειες για να σταματήσει εντελώς η μετάδοση του ιού που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό.

Συγκεκριμένα τους τελευταίους δεκαέξι μήνες έχουν μολυνθεί από τον ιό συνολικά 26.079 στη συντριπτική τους πλειονότητα στη Γουινέα, στη Λιβερία και στη Σιέρα Λεόνε, τις τρεις χώρες οι οποίες επλήγησαν περισσότερο, στη δυτική Αφρική.

Την εβδομάδα ως την 19η Απριλίου επιβεβαιώθηκαν 33 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 21 στη Γουινέα και τα 12 στη Σιέρα Λεόνε. Την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα είχαν αναφερθεί 37 επιβεβαιωμένα κρούσματα και την προηγούμενη από εκείνη 30.

«Η πτώση του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει σταματήσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων», επισήμανε ο ΠΟΥ στον πιο πρόσφατο απολογισμό που δημοσιοποίησε.

Διευκρίνισε όμως πως για να επισπευτεί το τέλος της επιδημίας και να φθάσουμε στα μηδέν κρούσματα «χρειάζεται μια πιο σθεναρή δέσμευση από μέρους της διεθνούς κοινότητας, να βελτιωθεί η διερεύνηση των επαφών (των ανθρώπων που μολύνθηκαν) και η έγκαιρη ανίχνευση» των κρουσμάτων, πρόσθεσε ο οργανισμός.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.