Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Χωρίς ταξί όλη τη μέρα η χώρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκέντρωση στις 9 στο υπουργείο Οικονομικών.

Κατά των προωθούμενων φορολογικών ρυθμίσεων απεργούν σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα οι ιδιοκτήτες ταξί και δίνουν ραντεβού στις 9 το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών. Έτσι τα ταξί δεν κυκλοφορούν ήδη από τις 5 το πρωί μέχρι και τις 5 το πρωί της Παρασκευής 15 Απριλίου.

Οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν να μειωθεί ο ΦΠΑ στο 13%, να μειωθεί ο συντελεστής φορολόγησης 26% και ο αντίστοιχος προείσπραξης, οι εισφορές προς τον ΟΑΕΕ να είναι αντίστοιχες του εισοδήματος, να θεσπιστεί αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και να παραταθεί η λειτουργία των σημερινών ταμειακών μηχανών μέχρι την εγκατάσταση των νέων ταμειακών και την ομαλοποίηση της αγοράς.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Ιδιοκτητών - Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), οι ρυθμίσεις αυτές «θα αφανίσουν τον ήδη εξαθλιωμένο κλάδο των ταξί», καθώς εάν εφαρμοστεί το νέο φορολογικό σχέδιο «τα περίπου 30.000 ταξί της χώρας θα κληθούν να σηκώσουν το τεράστιο βάρος των 20.000.000 ευρώ».

------------

Λυμπερόπουλος: Δεν αντέχουμε άλλο τον ΦΠΑ στο 23%


Οι οδηγοί ταξί δεν αντέχουν άλλο τον ΦΠΑ στο 23%, «και θέλουν να το κάνουν 24%», επίσης δεν αντέχουν να πληρώνουν εισφορά στο Ταμείο 5.500 – 6.000 το χρόνο, ανέφερε ο πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας οδηγών Ταξί Ελλάδος, Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Ο κ. Λυμπερόπουλος, μιλώντας στο mega, είπε: «Τα χρέη μόνο για τον ΟΑΕΕ είναι πάνω από 50.000 για τον κάθε ταξιτζή» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ και σημείωσε ότι οδηγούνται στο ξεπούλημα των ιδιοκτησιών τους.

Διαμαρτύρονται επίσης για την απόφαση της γενικής γραμματείας Εσόδων, που αφορά στην αλλαγή ταξίμετρων, «τα οποία θα μας επιβαρύνουν στο σύνολο περίπου 20 εκατ.», ενώ όπως είπε έχουν ήδη εισηγηθεί τα ταξίμετρα να έχουν ασφαλιστικές δικλείδες για να μην δημιουργούνται παραβάσεις φοροδιαφυγής.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.