Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Κλείνει η Παιδική Στέγη Κερατσινίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» ιδρύθηκε το 1931 από τη Λαίδη Κρώσφηλδ. Με την ευθύνη και την εποπτεία του λειτουργούν σήμερα πέντε Πρότυπες Στέγες στις περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά. Σκοπός του είναι η φύλαξη και φροντίδα παιδιών προσχολικής ηλικίας, από τεσσάρων μηνών έως πέντε ετών και στόχος του η εξυπηρέτηση και στήριξη της εργαζόμενης μητέρας.

Μετά από επώνυμη καταγγελία αναγνώστριας και μητέρας, το enikos.gr ήρθε σε επαφή με την Παιδική Στέγη για να διαπιστώσει, διά στόματος υπευθύνου πως πράγματι το ίδρυμα Κερατσινίου θα συνεχίσει τη λειτουργία του μόνο μέχρι τις 31 Ιουλίου, οπότε και θα κλείσει οριστικά.

Αυτή τη στιγμή, αν και δύναται να φιλοξενεί 120 παιδιά, έχει μόλις 75, οι μητέρες των οποίων όμως θα αναγκαστούν να βάλουν άμεσα το χέρι βαθιά στην τσέπη ή να οδηγηθούν στην απόγνωση της γραφειοκρατίας.

Η αιτία:

-Το ΙΚΑ έκοψε πρόσφατα τις επιδοτήσεις (κάλυπτε τα 2/3 του συνολικού ποσού, δηλαδή 195 ευρώ, εθιμοτυπικά από το 1955 έως και σήμερα).

- Το εν λόγω κτίριο που στεγάζει το ίδρυμα Κερατσινίου, κτίστηκε το 1931 και χρειάζεται κατεπειγόντως σημαντικές επισκευές για τις οποίες όμως δεν υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα.

-Δεν μπορεί να υπαχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Οι προβληματισμένες μητέρες καλούνται επομένως, κατά τον υπεύθυνο, κύριο Γιώργο Γεωργούδη, να χτυπήσουν, μέσω ΕΣΠΑ, την πόρτα κάποιου εκ των άλλων τεσσάρων ιδρυμάτων, που όμως βρίσκονται σε άλλες περιοχές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.