Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ειδικές τιμές Internet και τηλεφωνίας για τους ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε μια περίοδο που και το κάθε ευρώ μετράει για μερικούς μια εταιρία σταθερής τηλεφωνίας φέρνει μια λύση στο θέμα της χαμηλής χρέωσης για τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Χωρίς να θέλω να κάνω καμία διαφήμιση (γιατί δεν έχω καμία σχέση με αυτή την εταιρία), αλλά με το σκεπτικό πως επειδή το είδα κάπου και ίσως αρκετούς ενδιαφέρει, είπα να το δημοσιεύσω για να το δουν και άλλοι. Να προσθέσω επίσης μερικά πράγματα για όσους τα αγνοούν και δεν τα ξέρουν:



  1. Τέτοιου είδους προγράμματα ή προσφορές στηρίζονται από προγράμματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Αυτό σημαίνει πως η εταιρία δεν έχει πραγματικό όφελος αλλά ο καταναλωτής, γιατί την διαφορά που δεν πληρώνει, την πληρώνει στην εταιρία το πρόγραμμα της ευρωπαϊκής ένωσης όπως για παράδειγμα το "Κοινωνία της Πληροφορίας.
  2. Τέτοιου είδους προγράμματα συνήθως διαρκούν ένα ή άντε το πολύ δύο χρόνια. Σκοπό έχουν την εξοικείωση και όχι την μόνιμη παροχή.
  3. Αυτήν την στιγμή ο καθολικός πάροχος σταθερής τηλεφωνίας (βλέπε ΟΤΕ) κατά ένα μεγάλο βαθμό ενώ είναι υποχρεωμένος να παρέχει τέτοιου είδους διευκολύνσεις δεν το κάνει στην πραγματικότητα. Είτε με δικαιολογίες, είτε και με ασάφειες σε παλιές οδηγίες αρνείται να κάνεις τις εκπτώσεις. Αυτό το επιβεβαιώνει και η ΕΕΤΤ
  4. Παλαιότερα, γιατί αυτή την στιγμή δεν το κάνουν, εφάρμοζαν τέτοιες εκπτώσεις και άλλες ιδιωτικές εταιρίες σταθερής τηλεφωνίας. Ο λόγος που δεν το εφαρμόζουν και τώρα δεν τον γνωρίζω.
  5. Αφού μιλάμε για πληροφόρηση προς κάποιους για κάτι που ίσως δεν ξέρουν, πως κάνει ένας και άλλος δεν το κάνει (τουλάχιστον βάση των επίσημων σελίδων τους που αναζήτησα), μιλάμε για ενημέρωση και όχι για διαφήμιση. Άλλωστε κανείς δεν υποχρεώνει κανέναν ενήλικα και ώριμα σκεπτόμενο άνθρωπο να κάνει το οτιδήποτε.

Τα πιο πάνω γράφτηκαν παρότι είναι αυτονόητα. Στο προκείμενο λοιπόν.


Η εταιρία είναι η CYTA και τα κόστη της είναι αρκετά χαμηλά για τα άτομα με αναπηρία και ξεκινάνε από 16 € για την υπηρεσία double play. Για την απόδειξη της ύπαρξης αναπηρίας χρειάζεται μια γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής (πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας) με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%. Παρέχει επίσης και άλλες διευκολύνσεις σε όσους πάρουν κάποιο από τα πακέτα.


Δείτε και την σχετική ανακοίνωση






Πληροφορίες θα βρείτε και εδώ: http://www.cyta.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.