Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Καταιγισμός σχολίων για τον τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών ειδικής αγωγής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λήγει αύριο η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο της ειδικής αγωγής.

Λήγει αύριο η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο της «Ειδικής Αγωγής». Μέχρι στιγμής υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά των εκπαιδευτικών καθώς, όπως πρώτο είχε γράψει το newsbeast.gr, το νομοσχέδιο φέρνει ανατροπές στον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών.

Αυτός άλλωστε φαίνεται να είναι και ο λόγος όπου τα σχόλια για το άρθρο 22 που αφορά τα κριτήρια πρόσληψης των αναπληρωτών φθάνουν τα 707 σε σύνολο 1453 σχολίων. Επίσης 155 σχόλια συγκεντρώνει το άρθρο 20 που αναφέρεται στους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής. Αντίθετα τα υπόλοιπα άρθρα που αφορούν τη φοίτηση των μαθητών, την οργάνωση των σχολείων ειδικής αγωγής, τη διοίκησή τους, το ειδικό βοηθητικό προσωπικό και άλλα δε συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό σχολίων.

Ας μη ξεχνάμε ότι η ειδική αγωγή λόγω της πληθώρας των προσλήψεων είχε αποτελέσει για χιλιάδες άνεργους εκπαιδευτικούς μια εργασιακή διέξοδο. Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr πολλοί εκπαιδευτικοί τα τελευταία χρόνια δαπανούν ποσά της τάξης των 6000 ευρώ για να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακά σε Ιταλία, Βουλγαρία, Κύπρο καθώς με το παλιό καθεστώς προτάσσονταν στους πίνακες των αναπληρωτών.

Οι αλλαγές που φέρνει το Υπουργείο Παιδείας έχουν προκαλέσει εντάσεις στους εκπαιδευτικούς καθώς οι μεν σύλλογοι των αποφοίτων Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας τάσσονται υπέρ των αλλαγών στον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών σε αντίθεση με τη Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Παιδαγωγικού Τμήματος με μεταπτυχιακό/διδακτορικό και προϋπηρεσία στην Ειδική Αγωγή που φαίνεται να διαφωνεί με τις αλλαγές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.