Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ενημερωτική εκδήλωση για την αιμοδοσία στην Αλεξανδρούπολη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους.

Μαθητές, αλλά και πλήθος κόσμου είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την εθελοντική αιμοδοσία, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο του προγράμματος Διασυνοριακής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα -Βουλγαρία 2007-2013, με τίτλο «Voluntary Blood Donation in Rhodope / RHO-DONATE».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος με την παρουσία της κινητής μονάδας αιμοδοσίας. Οι παρευρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων 120 μαθητές από σχολεία της Αλεξανδρούπολης, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τις πρακτικές που ακολουθούνται στην αιμοδοσία, και να ενημερωθούν από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, ώστε να υπάρξει βέλτιστος βαθμός εξοικείωσης με αυτήν. Οι μαθητές αποτύπωσαν δημιουργικά τις εντυπώσεις τους σχετικά με την αιμοδοσία, ζωγραφίζοντας σε χώρο που είχε διαμορφωθεί για το σκοπό αυτό.

Το πρόγραμμα «Voluntary Blood Donation in Rhodope / RHO-DONATE», προϋπολογισμού περίπου 895.000 ευρώ αφορά στην ανάπτυξη της διασυνοριακής συνεργασίας για την παρεμπόδιση της μετάδοσης των ασθενειών που προέρχονται από τη μετάγγιση αίματος. Δύο κινητές μονάδες θα αγοραστούν από τη Βουλγαρική πλευρά στο πλαίσιο του προγράμματος, προκειμένου να γίνουν εθελοντικές δωρεές αίματος, αλλά και να ευαισθητοποιήσουν το κόσμο για τα ζητήματα ασφάλειας, μέσω φυλλαδίων, οπτικοακουστικών υλικών, σεμιναρίων και δημόσιων εκστρατειών.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.