Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους δεκαεπτά φαρμακευτικοί σύλλογοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δεν υιοθέτησαν την πρόταση για αναστολή.

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως τις 30 του μήνα αποφάσισαν αργά χθες βράδυ οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, επιμένοντας στη μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ζητούν εξόφληση των οφειλόμενων από τον Οργανισμό από τον περασμένο Ιούλιο και καταβολή χρημάτων που οφείλονται από συνταγές που εκτελέστηκαν το 2011.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι φαρμακευτικοί σύλλογο που δεν έχουν υιοθετήσει την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για αναστολή της κινητοποίησης είναι, εκτός από της Αττικής, οι Σύλλογοι: Ρεθύμνου, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσων, Πέλλας, Κερκύρας, Ηρακλείου, Ηλείας, Αργολίδας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λασιθίου, Ξάνθης, Έβρου, Μεσσηνίας, Θεσπρωτίας και Λακωνίας.

Ο ΕΟΠΥΥ έδωσε παράταση ισχύος των συνταγών, έως το τέλος του μήνα, καθώς λόγω των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών, πολλές από τις συνταγές δεν εκτελέστηκαν στο πενθήμερο που ορίζει ο κανονισμός, με την προϋπόθεση ότι ο θεράπων ιατρός θα αλλάξει την ημερομηνία έκδοσης της συνταγής, με σφραγίδα και υπογραφή. Η ηλεκτρονική συνταγή με τη διορθωμένη ημερομηνία εκτελείται υποχρεωτικά από τα φαρμακεία, μέσω του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.