Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ο πιο θανατηφόρος ελεύθερος σκοπευτής των ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέσα σε μια ημέρα είχε σκοτώσει 19 άτομα.

Με 160 επιβεβαιωμένους θανάτους, ο Chris Kyle ήταν ένας από τους πιο θανατηφόρους ελεύθερους σκοπευτές στην αμερικανική στρατιωτική ιστορία - και αποτελεί το αντικείμενο για τη νέα ταινία, «American Sniper», με πρωταγωνιστή τον Μπράντλεϊ Κούπερ ως Κάιλ και σε σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ.

Στο νέο του βιβλίο, «Modern American Snipers», ο συγγραφέας Chris Martin αφηγείται την ιστορία αυτών των ειδικών πολεμιστών και το πώς η τεχνολογία και η ικανότητα ενός στρατιώτη, τον μετατρέπουν σε μηχανή θανάτου: έχουν την ικανότητα να πυροβολούν κάποιον από ένα μίλι μακριά. Σε αυτό το απόσπασμα, εξηγεί την επιτυχία του Kyle - και αποκαλύπτει το ένα άτομο που πήρε το καλύτερο από αυτόν.



Ο Kyle έμεινε γνωστός στους ιρακινούς ως ο «ο Διάβολος του Rahmadi». Μάλιστα, η επικήρυξη που δινόταν σε όποιον τον σκότωνε ήταν 20.000 δολάρια, ένα σαφώς τεράστιο ποσό για τους ντόπιους. Ο «διάβολος», όπως ήταν γνωστός υπήρξε για αρκετά χρόνια ένας σκληροπυρηνικός βατραχάνθρωπος του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ και συνέχισε τη φονική καριέρα του ως ελεύθερος σκοπευτής στο Ιράκ.

Τα μακάβρια στατιστικά στοιχεία που τον ακολουθούν είναι αναμφισβήτητα. Είχε 19 επιβεβαιωμένους θανάτους μέσα σε μόλις 24 ώρες και κατέχει το ρεκόρ του πιο αποτελεσματικού ελεύθερου σκοπευτή στην ιστορία του στρατού των ΗΠΑ.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.