Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Αίτηση ακύρωσης των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στην ειδική αγωγή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεκίνησε η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συζητήθηκαν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η Αίτηση Ακύρωσης της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και της ΟΛΜΕ, κατά των πράξεων εφαρμογής των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Υπήρξε νομική εκπροσώπηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, της ΟΛΜΕ του ΥΠΑΙΘ και του ΟΑΕΔ.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής κατά τη συζήτηση έγινε φανερό ότι η κάλυψη των πάγιων αναγκών των δομών ειδικής αγωγής με προσωρινό (5μηνα) προσωπικό και με κριτήριο την μακρόχρονη ανεργία και όχι την εμπειρία και την προϋπηρεσία, προκαλεί αναμφισβήτητα ποιοτική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες η/ και αναπηρία. Επίσης καταργείται η ισονομία μεταξύ των εργαζομένων ίδιων κλάδων και προκαλείται υποβάθμιση του κύρους των εργαζομένων και των υπηρεσιών που παρέχουν, αφού αμείβονται με μειωμένες αποδοχές.

Σύμφωνα με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ έγινε προσπάθεια ακύρωσης της διαδικασίας χωρίς να υπάρξουν ουσιαστικά επιχειρήματα επί της ουσίας, αφού έγινε φανερό ότι δεν έπεισαν το Συμβούλιο.

Η συζήτηση της υπόθεσης θα συνεχιστεί με κατάθεση υπομνημάτων μέχρι τις 12 Δεκέμβρη, οπότε και η Ομοσπονδία ελπίζει να ολοκληρωθεί θετικά για τα αιτήματα της, ώστε αυτό να αποτελέσει βάση για την αποτροπή εφαρμογής των νέων προγραμμάτων με τον ίδιο απαράδεκτο τρόπο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.