Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Εξετάζεται η ίδρυση τμημάτων για αλλοδαπούς φοιτητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διδασκαλία στα αγγλικά με δίδακτρα.

Τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες από το υπουργείο Παιδείας με την οποία θα δοθεί η δυνατότητα στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ να ιδρύουν προπτυχιακά τμήματα με δίδακτρα και με γλώσσα διδασκαλίας την αγγλική για εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης φοιτητές.

Ήδη ο υπουργός Παιδείας έχει ανακοινώσει τη λειτουργία, από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, τμημάτων Τουρισμού στα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Κρήτης με έδρα τις πόλεις της Ρόδου και Ρεθύμνου αντίστοιχα. Επίσης η Φιλοσοφική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου θα ιδρύσει τμήματα για αλλοδαπούς φοιτητές ενώ αντίστοιχη περίπτωση θα έχουμε και στη Χίο με αντικείμενο τις ναυτιλιακές σπουδές.

Ο υπουργός Παιδείας στο ταξίδι του στην Κίνα παρουσίασε τις δυνατότητες που προσφέρονται στα ελληνικά τριτοβάθμια ιδρύματα για τις σπουδές αλλοδαπών φοιτητών κάνοντας μια προσπάθεια προσέλκυσης φοιτητών από την Κίνα.

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι οι σχέσεις μεταξύ πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας και αντίστοιχων ιδρυμάτων του εξωτερικού αλλά και η εξαιρετική διεθνής δραστηριότητα του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας και της ψηφιακής κοινότητας που αυτό έχει οργανώσει, δίνουν απτά παραδείγματα εξωστρέφειας.

Παράλληλα έδωσε το παράδειγμα μεταπτυχιακού προγράμματος του Πολυτεχνείου Κρήτης για το οποίο κατατέθηκαν 90 αιτήσεις από υποψηφίους εκτός Ε.Ε για 20 θέσεις.

«Ε, αυτήν την κατάσταση, αυτήν την προθυμία πολλών ανθρώπων να έρθουν να σπουδάσουν εδώ σε θέματα που έχουμε εμείς ειδικότητα, την ανοίγουμε με τροπολογία που θα έρθει τις επόμενες μέρες, πριν τις γιορτές, για όλες τις περιπτώσεις των τμημάτων της χώρας που το επιθυμούν. Στην αγγλική γλώσσα, με δίδακτρα για φοιτητές, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και έδωσα τα παραδείγματα εκείνων των πανεπιστημίων που έχουν πάρει τη σχετική πρωτοβουλία» υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.