Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Έκπτωση στα δημοτικά τέλη για τα ΑμεΑ στο Δήμο Χίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία ενημερώνει τα μέλη του που κατοικούν στο Δήμο Χίου, ότι με την υπ’ αριθμ. 4/2015 απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου αποφάσισε τη μείωση κατά 50% των Τελών Καθαριότητας και Φωτισμού για τα άτομα με αναπηρία. 

Η μείωση αυτή θα εφαρμόζεται με την υποβολή αίτησης των ενδιαφερομένων στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Χίου.

Μαζί με την αίτηση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν:

· Εκκαθαριστικό σημείωμα του φόρου εισοδήματος

· Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ

· Πρόσφατη απόδειξη της ΔΕΗ της κατοικίας όπου διαμένουν με την οικογένειά τους (έγγαμοι) ή με τους γονείς τους (άγαμοι)

· Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης σε περίπτωση τέκνου ή/και δικαστική απόφαση από την οποία θα αποδεικνύεται ότι ο γονέας έχει την επιμέλεια των τέκνων, σε περίπτωση διαζευγμένων γονέων

· Ε9 ή συμβόλαιο μίσθωσης στο όνομα του ενδιαφερόμενου ή των συγγενών με τους οποίους διαμένει (γονείς, τέκνα, σύζυγος κ.λπ.)

· Βεβαίωση μονίμου κατοικίας

Επισημαίνεται ότι οι μειώσεις αφορούν όσους έχουν εισόδημα μέχρι το διπλάσιο εκείνου που απαιτείται για την έκδοση πιστοποιητικού απορίας, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση (έγγαμος, άγαμος κ.λπ) με ανώτατο όριο τις 12.000,00 ευρώ για πολύτεκνη οικογένεια.

Επειδή η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Χίου (Κανάρη 18) στεγάζεται σε κτίριο, που δεν είναι προσβάσιμο, τα Άτομα με Αναπηρία μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στο Τμήμα Πρωτοκόλλου, στο κεντρικό κτίριο του Δήμου Χίου (Δημαρχείο).


Πηγή: http://www.chiosnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.