Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Στην Ιαπωνία προσγειώθηκε εκτάκτως το Solar Impulse - Φωτογραφίες και βίντεο από την απογείωση του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι κακές καιρικές συνθήκες άλλαξαν το πρόγραμμα.

Το επαναστατικό αεροσκάφος Solar Impulse 2, που εκτοξεύθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από την Κίνα για να ταξιδέψει στον Ειρηνικό, αναμένεται να πραγματοποιήσει επείγουσα προσγείωση στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας, εξαιτίας της επιδείνωσης του καιρού στην προγραμματισμένη διαδρομή που θα ακολουθούσε προς τη Χαβάη, ανακοίνωσαν οι συντονιστές του προγράμματος.

«Η μετεωρολογική πρόβλεψη για τη Χαβάη έχει επιδεινωθεί. Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μια ενδιάμεση προσγείωση στη Ναγκόγια!», ανακοινώθηκε στην επίσημη σελίδα των συντονιστών στο Twitter .

Ο ελβετός πιλότος Αντρέ Μπόρσμπεργκ αναγκάστηκε να διακόψει την πορεία του Solar Impulse 2 προς τον Ειρηνικό. Η απρόβλεπτη εξέλιξη επιβεβαιώθηκε από τον επίσης Ελβετό Μπερτράν Πικάρ, τον συγκυβερνήτη του αεροπλάνου. «Θα περιμένουμε να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες για να ξαναρχίσουμε το ταξίδι μας», δήλωσε ο Πικάρ.

«Ευχαριστούμε τους φίλους μας τους Ιάπωνες που ήταν τόσο εξυπηρετικοί και μας έδωσαν άδεια την τελευταία στιγμή να προσγειωθούμε στο έδαφός τους», πρόσθεσε ο ελβετός εξερευνητής.

«Κατευθύνομαι στη Ναγκόγια, εν μέσω πυκνών σύννεφων κοντά στο Ναγκάνο», μια πόλη βορειοδυτικά του Τόκιο, έγραψε λίγο αργότερα ο Αντρέ Μπόρσμπεργκ, ο οποίος αναμένεται να προσγειώσει το ηλιακό αεροσκάφος γύρω στις 16.00 ώρα Ελλάδας.

--------------


Άρχισε τη νύχτα τον αεροναυτικό του άθλο.

Ιστορική τεχνολογική πρόκληση και επίτευγμα άνευ προηγουμένου θα αποτελέσει η επιτυχής ολοκλήρωση του δύσκολου ταξιδιού του ηλιακού αεροσκάφους Solar Impulse που απογειώθηκε τη νύχτα από την Κίνα με προορισμό τη Χαβάη.

Ο ελβετός πιλότος Αντρέ Μπόρσμπεργκ θα πρέπει να αντέξει έξι μέρες και έξι νύχτες μόνος στη διακυβέρνηση του αεροσκάφους, το οποίο κινείται μόνο με ηλιακή ενέργεια και δεν έχει πετάξει ποτέ ξανά πάνω από ωκεανό ούτε έχει μείνει στον αέρα περισσότερες από 24 ώρες.

Ο 62χρονος Αντρέ Μπόρσμπεργκ θα πρέπει να αντέξει να διανύσει απόσταση 8.500 χιλιομέτρων. Δεν μπορεί να διακόψει την πτήση του παρά μόνο για εικοσάλεπτα σύντομα διαλείμματα ύπνου και δεν μπορεί να εγκαταλείψει τη θέση του, η οποία διαθέτει ένα σύστημα WC.

Σε περίπτωση σοβαρής βλάβης κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο Ελβετός θα πρέπει να πηδήξει με αερόστατο στον ωκεανό για εκατοντάδες χιλιόμετρα χωρίς βοήθεια.

Το Solar Impulse 2, του οποίου τα φτερά καλύπτονται από 17.000 φωτοβολταϊκές κυψέλες, αναχώρησε στις 9 Μαρτίου από το Άμπου Ντάμπι για τον γύρο του κόσμου με σκοπό να προωθήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ειδικότερα την ηλιακή ενέργεια.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.