Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Αμερικανίδα φοιτήτρια με παράλυση ένιωσε για πρώτη φορά τη θάλασσα στο Αιγαίο!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παγκόσμιο θέμα συζήτησης η φωτογραφία από την συγκινητική στιγμή.


​Τα νερά του Αιγαίου επέλεξαν τέσσερις φοιτητές από την Αμερική για αισθανθεί πρώτη φορά στη ζωή της την θάλασσα μία φίλη τους, που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση! Μάλιστα, η φωτογραφία τους από την συγκινητική στιγμή «σαρώνει» στα social media και έχει γίνει θέμα σε πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης.



Η Γκαμπριέλ Ρενέ Μπροέρ, φοιτήτρια Ιστορίας στο πανεπιστήμιο της Μοντάνα, διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση όταν ήταν ενός έτους. Στο παρελθόν, υπεβλήθη σε περισσότερες από 10 εγχειρήσεις και σήμερα κάνει φυσιοθεραπείες τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, κάτι που την βοηθά να διανύει μικρές αποστάσεις με πατερίτσες, αφήνοντας στην άκρη το αναπηρικό της καρότσι.



Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της πάθησης, η Γκαμπριέλ βρέθηκε πριν από λίγο καιρό με άλλους 16 συμφοιτητές της στην Ελλάδα, όπου πέρασαν 17 ημέρες εκπαίδευσης και διασκέδασης σε Αθήνα, Κρήτη, Δελφούς, Αίγινα και Ναύπλιο.

Τέσσερις συμφοιτητές της ανέλαβαν να την βοηθήσουν να νιώσει για πρώτη φορά την θάλασσα: μόλις έφτασαν στα νερά του Αιγαίου, την σήκωσαν από το καρότσι και, ενώ την κρατούσαν, η Γκαμπριέλ βούτηξε τα πόδια της στη θάλασσα! «Ήταν σουρεαλιστικό! Ένιωσα δέος με αυτό που συνέβαινε», περιγράφει η ίδια, την ώρα που η φωτογραφία από την συγκινητική στιγμή κάνει τον γύρο του κόσμου.


 

Συνεχίζοντας να δίνει μαθήματα δύναμης και παραδείγματα ανθρωπιάς, η Γκαμπριέλ αποκαλύπτει ότι οι συμφοιτητές της την βοήθησαν να ανέβει στην Ακρόπολη, κάτι που χαρακτηρίζει ως την πιο συναρπαστική στιγμή του ταξιδιού! Κι αν νομίζεις ότι η Αμερικανίδα φοιτήτρια σκοπεύει να το βάλει κάτω λόγω της εγκεφαλικής παράλυσης, κάνεις λάθος: πριν την Ελλάδα, είχε ταξιδέψει για 10 ημέρες στο Περού, ενώ δεν κρύβει πως σκοπεύει να επισκεφθεί την Ιταλία και την Γαλλία, αλλά και να σπουδάσει Νομική μόλις πάρει το πτυχίο στην Ιστορία!


Πηγή: http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.