Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης τουρίστα στα Λευκά Όρη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιχείρηση διάσωσης ενός Νορβηγού τουρίστα βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στα Λευκά όρη στα Χανιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ ο άνδρας βρίσκεται αποκλεισμένος κοντά στην περιοχή της Σβουριχτής, σε μεγάλο υψόμετρο.

Στο σημείο σπεύδουν πυροσβέστες καθώς και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής, προκειμένου να τον οδηγήσουν σε ασφαλές σημείο.


----------------

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης Νορβηγού στα Λευκά Όρη

Ο άντρας έχει αποκλειστεί από χτες σε υψόμετρο 2.200 μέτρων.

Σε πλήρη εξέλιξη και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες βρίσκεται επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τον εντοπισμό και τη διάσωση 33χρoνου νορβηγού τουρίστα ο οποίος έχει αποκλειστεί σε υψόμετρο 2.200 μέτρων σε περιοχή πάνω από την Ανώπολη Σφακίων.

Στην περιοχή υπάρχει ομίχλη και χιόνι, ενώ ο καιρός είναι βροχερός, όπως δήλωσε ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Χανίων, Δημοσθένης Μπουντουράκης. Αυτή την ώρα πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής προσπαθεί να προσεγγίσει το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο Νορβηγός και με τον οποίο υπάρχει επικοινωνία.

Σύμφωνα με το διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Χανίων η υπηρεσία του ενημερώθηκε στις 11:17 το πρωί για το συμβάν και άμεσα στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό του Νορβηγού ο οποίος επιχειρούσε ορειβατική ανάβαση στον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων.

Τη νύχτα ο Νορβηγός διανυκτέρευσε σε σπηλιά και νωρίς το πρωί ενημέρωσε τον αδελφό του στη Νορβηγία ότι έχει αποκλειστεί. Μετά και την ενημέρωση των ελληνικών αρχών στήθηκε επιχείρηση διάσωσης του.

Κύριο μέλημα των διασωστών είναι να φθάσουν στο σημείο όπου βρίσκεται πριν νυχτώσει δεδομένου ότι ο 33χρoνος παρουσιάζει ήδη συμπτώματα υποθερμίας και είναι αρκετά ταλαιπωρημένος.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο δήμος Σφακίων ενώ σύμφωνα με εκτίμηση του δημάρχου Γιάννη Ζερβού που έχει εικόνα της περιοχής οι διασώστες θα βρίσκονται κοντά στον 33χρονο γύρω στις 5 το απόγευμα.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.