Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Τα «κόκκινα δάνεια» σημείο τριβής κυβέρνησης - δανειστών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα συνάντηση Σταθάκη - κουαρτέτου.

Τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά και το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, θα βρεθούν μεταξύ άλλων στο τραπέζι των συναντήσεων κυβέρνησης – θεσμών την Τρίτη.

Παράλληλα, θα συζητηθούν ζητήματα ενέργειας και δικαιοσύνης, αλλά και η καταπολέμηση της διαφθοράς.

Τα ανοικτά παραμένουν θα συζητηθούν εκ νέου σε νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με το κουαρτέτο την Τρίτη.

Οι δύο πλευρές φέρονται να εμμένουν στην άποψή τους, με το κουαρτέτο να ζητά πλήρη απελευθέρωση των πώλησης όλων των δανείων και τον υπουργό να δηλώνει ότι στόχος είναι να υπάρξει πλήρης εξαίρεση για 3 χρόνια όλων των κατηγοριών κόκκινων δανείων που συνδέονται με υποθήκη ή προσημείωση πρώτης κατοικίας.

Μεταξύ άλλων θα πρέπει να αποσαφηνιστεί το καθεστώς φορολόγησης των εταιρειών διαχείρισης, δηλαδή, αν θα φορολογούνται ως τράπεζες ή ως εταιρείες. Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα να μη φορολογείται ως εισόδημα το ποσό του δανείου που διαγράφεται από την τράπεζα.

Ένα ακόμη ζήτημα το οποίο εξετάστηκε σήμερα είναι τι θα γίνει με τα χρέη των μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν παράλληλες οφειλές σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία εκτός από τις τράπεζες.

Σε ό,τι αφορά το μείζον ζήτημα της απελευθέρωσης πώλησης και των δανείων που έως τις 15 Απριλίου βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας, η κυβέρνηση θα προσέλθει στην διαπραγμάτευση την Τρίτη με βάση τις προτάσεις της, που προβλέπουν διατήρηση του καθεστώτος προστασίας των δανείων πρώτης κατοικίας για μία τριετία και τη διατήρηση της προστασίας των επιχειρηματικών δανείων μικρομεσαίων εταιρειών με όριο τα 500.000 ευρώ, των δανείων ελεύθερων επαγγελματιών με όριο τα 250.000 ευρώ και των καταναλωτικών δανείων με όριο τα 20.000 ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.