Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Δημιουργική απασχόληση το καλοκαίρι σε σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης - Αφορά και παιδιά με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε εβδομαδιαία βάση από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, 7.00-16.00.

Συνεχίζεται για δέκατη τέταρτη χρονιά από το Δήμο Θεσσαλονίκης το πρόγραμμα «Δημιουργική Απασχόληση Μαθητών» κατά την θερινή περίοδο, μετά την έγκρισή του κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Φέτος το καλοκαίρι το πρόγραμμα της «Δημιουργικής Απασχόλησης Μαθητών» θα πραγματοποιηθεί με το πέρας των σχολικών μαθημάτων έως και τέλος Αυγούστου 2013, σε εβδομαδιαία βάση από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, 7.00-16.00 εκτός αργιών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αποφασίστηκε επίσης η πρόσληψη 27 εκπαιδευτικών δίμηνης σύμβασης με τις ειδικότητες: νηπιαγωγοί, γυμναστές, φιλόλογοι, εικαστικοί, μουσικολόγοι, θεατρολόγοι, ψυχολόγοι, γυμναστές με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης των οποίων οι μητέρες εργάζονται, με εξαίρεση τους μαθητές με ειδικές ανάγκες και τους μαθητές πολύτεκνων ή μονογονεϊκών οικογενειών οι οποίοι συμμετέχουν χωρίς τον περιορισμό της εργαζόμενης μητέρας.

Η Δημιουργική Απασχόληση Μαθητών προσφέρεται δωρεάν στους δημότες της πόλης και έχει σκοπό -πρωτίστως- τη διευκόλυνση των εργαζομένων και πολύτεκνων μητέρων, των μονογονεϊκών οικογενειών και αντιστοίχως των οικογενειών με παιδιά με ειδικές ανάγκες. Το πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί σε έξι σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου καθώς και σε ένα ειδικό σχολείο με τμήμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες (Α.με.Α).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.