Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Μάσκα προσώπου για κουρασμένες επιδερμίδες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για λαμπερό αποτέλεσμα.

Πρόκειται για μια μάσκα ιδανική για την απομάκρυνση της θαμπάδας από το κουρασμένο σας πρόσωπο, αφήνοντας το λαμπερό, φρέσκο και αναζωογονημένο σε ελάχιστο χρόνο. Με τα συστατικά που περιέχει θα μπορούσε άνετα να σταθεί και ως ένα απολαυστικό επιδόρπιο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για μια υπέροχη αναζωογονητική μάσκα προσώπου.

Ας μάθουμε όμως πριν την δημιουργήσουμε για ποιο λόγο είναι τόσο καλή.

Καταρχήν, τα βατόμουρα περιέχουν αντιοξειδωτικά, τα οποία επαναφέρουν την χαμένη λάμψη στο πρόσωπο σας, ενώ το ακτινίδιο είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, σε βιταμίνη C και σε AHAs, στοιχεία που απομακρύνουν απαλά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος σας, βοηθώντας στην ανανέωση της επιδερμίδας. Τα αμύγδαλα περιέχουν βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα, στοιχεία που είναι υπεύθυνα για την ελαστικότητα της επιδερμίδας, ενώ το γιαούρτι είναι πλούσιο σε λακτικό οξύ που μειώνει το μέγεθος των πόρων, ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και κάνει απολέπιση. Τέλος, το μέλι, περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά, αλλά και βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, αμινοξέα και ένζυμα. Επίσης, έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και συμβάλλει στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος.

Θα χρειαστείτε:

- 6 βατόμουρα
- 1/4 ακτινίδιο
- 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα αλεσμένα
- 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Τρόπος παρασκευής:

Πάρτε ένα μπολ και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού λιώστε το ακτινίδιο και τα βατόμουρα. Αφού τα λιώσετε ρίξτε ένα ένα τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατέψτε πάρα πολύ καλά μέχρι να αποκτήσετε ένα ενιαίο μείγμα. Αυτό ήταν όλο. Η μάσκα σας είναι έτοιμη για χρήση.

Τρόπος εφαρμογής:

Πολύ απλά πάρτε μια ποσότητα από το μείγμα σας και απλώστε το στο πρόσωπο σας. Αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά και έπειτα κάντε λίγο μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το κάνετε γιατί έχει ξεραθεί, προσθέστε ελάχιστο χλιαρό νερό στο πρόσωπο σας και κάντε το. Μόλις τελειώσετε, ξεπλυθείτε και βάλτε την ενυδατική σας κρέμα.


Πηγή: http://www.beautetinkyriaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.