Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ποια απεργούν λόγω Πρωτομαγιάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στάσεις εργασίας στα Μέσα Μεταφοράς, δεμένα τα πλοία.

Με το σύνθημα «Η 1η Μάη δεν είναι αργία, είναι απεργία», ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία της Πρωτομαγιάς και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και μισή ώρα νωρίτερα, στις 10:30, το ΠΑΜΕ δίνει αγωνιστικό ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος.

Στο επίκεντρο της Πρωτομαγιάτικης απεργίας, «η αντιμετώπιση του εφιαλτικού προβλήματος της ανεργίας, η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, η αποκατάσταση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου που βίαια και αντισυνταγματικά κατήργησαν τα μνημόνια με την ανοχή και την ευθύνη των κυβερνήσεων, καθώς και ο τερματισμός της λιτότητας, της φοροεπιδρομής, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας», τονίζεται στην ανακοίνωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στην 24ωρη απεργία μετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τρόπο όμως, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή των διαδηλωτών στα συλλαλητήρια.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Όπως ανακοίνωσαν τα σωματεία των εργαζομένων σε μετρό και ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) , θα συμμετάσχουν στην απεργία της Πρωτομαγιάς με στάση εργασίας από την έναρξη κυκλοφορίας μέχρι τις 9 το πρωί.

Ακινητοποιημένοι όλη τη μέρα θα παραμείνουν οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του προαστιακού. Αυτό σημαίνει ότι δε θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τα μέσα σταθερής τροχιάς ζητούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς επίσης και την άρση της πολιτικής επιστράτευσης που είχε επιβληθεί ύστερα από τις απεργίες του προηγούμενου χειμώνα.

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τη Μεγάλη Τετάρτη τα πλοία, με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να καλύπτουν την αυξημένη ζήτηση εν όψει Πάσχα με έκτακτα δρομολόγια τις επόμενες μέρες.

Λόγω της κινητοποίησης που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 00:01, μετά τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τρίτης 30 Απριλίου, έως τις 00:00 τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τετάρτης 1η Μαΐου.

Οι ναυτικοί αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο με το οποίο, όπως εκτιμούν, ισοπεδώνεται το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα στα πλοία της ακτοπλοΐας (οργανικές συνθέσεις των πλοίων, δεκάμηνη απασχόληση) και ζητούν την ανάκλησή του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.