Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Σώθηκαν από τους αντάρτες και κινδυνεύουν από τη πείνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε δραματική κατάσταση χιλιάδες Σουδανοί που εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους.

Χιλιάδες άνθρωποι χρειάζονται τροφή, νερό και στέγη μετά τη φυγή τους το Σαββατοκύριακο από μια περιοχή του Νοτίου Κορντοφάν, για να γλιτώσουν από επίθεση των ανταρτών, δήλωσε μια πηγή της Επιτροπής Ανθρωπιστικής Βοήθειας στο Σουδάν.

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή Αμπού Κέρσολα, στο Νότιο Κορντοφάν, και έχουν βρει καταφύγιο στην πόλη Ελ Ράχαντ στο Βόρειο Κορντοφάν, δήλωσε η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι μια ομάδα της Επιτροπής μετέβη εκεί για να κάνει μια αποτίμηση των αναγκών των ανθρώπων αυτών.

Σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, οχήματα της κυβέρνησης συνέχισαν να μεταφέρουν χθες το βράδυ ανθρώπους σε τρεις καταυλισμούς εκτοπισμένων στον τομέα Ελ Ράχαντ, όπου ορισμένοι άστεγοι διαμένουν σε σχολεία.

Η περιοχή Αμπού Κέρσολα ήταν ένας από τους τομείς που δέχθηκαν επίθεση στο πλαίσιο επιχείρησης που εξαπέλυσαν στις επαρχίες του Βορείου Κορντοφάν και του Νοτίου Κορντοφάν αυτό το Σαββατοκύριακο οι αντάρτες του Επαναστατικού Μετώπου του Σουδάν (SRF).

Οι αντάρτες ανακοίνωσαν σήμερα ότι εξακολουθούν να ελέγχουν την Αμπού Κέρσολα, όπου κατέλαβαν έναν στρατώνα, όπως διευκρίνισαν.

Χωρικοί δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι κοιμούνται κάτω από δέντρα, έχοντας πολύ λίγα τρόφιμα στην διάθεσή τους, μετά την αιφνίδια φυγή τους από την περιοχή αυτή το Σάββατο.

Οι αντάρτες κατέλαβαν επίσης για σύντομο χρονικό διάστημα την Ουμ Ραουάμπα, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Βορείου Κορντοφάν. Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν ότι η πόλη τους αφέθηκε ανυπεράσπιστη όταν οι αντάρτες επιτέθηκαν στα κυβερνητικά κτίρια και έπληξαν την αστυνομία.

Ωστόσο καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά και ελικόπτερα πετούσαν πάνω από την πόλη μετά την επίθεση, σύμφωνα με τους ίδιους.

Με εξαίρεση κάποιες επιδρομές, το Βόρειο Κορντοφάν είχε μείνει μέχρι στιγμής εκτός των μαχών που μαίνονταν στις πολιτείες του Νοτίου Κορντοφάν και του Νταρφούρ.

Το SRF ανακοίνωσε ότι η επίθεση που εξαπέλυσε το Σαββατοκύριακο εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί με στόχο να πλήξει την πρωτεύουσα Χαρτούμ και να ανατρέψει τον πρόεδρο Όμαρ αλ Μπεσίρ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.