Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Νέες εμπλοκές στη μεταφορά των μαθητών το Σεπτέμβρη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι Περιφέρειες προειδοποιούν.

Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών φέρνει στο προσκήνιο η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας. Επισημαίνει μάλιστα τους κινδύνους να υπάρξει πρόβλημα για τη νέα σχολική περίοδο 2013-2014.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΠΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να θέσει και πάλι το θέμα στο υπουργείο Εσωτερικών σκεπτόμενη ότι:

«Η μεταφορά των περίπου 200.000 μαθητών της χώρας αποτελεί υποχρέωση του κράτους αφού το δημόσιο αγαθό της Παιδείας είναι αδιαπραγμάτευτο.

Οι Περιφέρειες βρίσκονται στην υπηρεσία του πολίτη και στο πλαίσιο αυτό είναι διατεθειμένες να εκπληρώσουν τις απορρέουσες από το νόμο υποχρεώσεις τους- να εκτελέσουν το έργο της μεταφοράς των μαθητών- χωρίς όμως έκνομες διαδικασίες.

Η μη έκδοση της σχετικής ΚΥΑ και μάλιστα σύμφωνα με τις αναγκαίες βελτιώσεις και τροποποιήσεις που προτείνουμε, σε συνδυασμό με την μη κατανομή των αναγκαίων πιστώσεων στους προϋπολογισμούς των Περιφερειών μας οδηγεί να σας δηλώσουμε την αδυναμία μας να εκτελέσουμε τις υποχρεώσεις μας, στα πλαίσια της νομιμότητας και των υποχρεωτικών χρονοδιαγραμμάτων.

Σας θέτουμε προ των ευθυνών σας και σας καλούμε να προβείτε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε το Σεπτέμβριο του 2013 οι μαθητές να μπορούν και πάλι να μεταφέρονται στα σχολεία τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.