Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα όρια εκπομπής καυσαερίων της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τους νέους κανόνες οφείλουν να τηρούν οι καινούριες μονάδες παραγωγής ενέργειας.

Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα τους νέους κανονισμούς τους οποίους θα οφείλουν να τηρούν όλες οι καινούριες μονάδες παραγωγής ενέργειας που κατασκευάζονται στη χώρα.

Με βάση την πρόταση αυτή, οι μεγάλες μονάδες που λειτουργούν με αέριο θα πρέπει να τηρούν το όριο εκπομπής 453 κιλών διοξειδίου του άνθρακα ανά μεγαβατώρα ενώ για τις μικρότερες μονάδες το ανώτατο όριο φτάνει στον μισό τόνο (499 κιλά) ανά μεγαβατώρα.

Για τους καινούριους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν με άνθρακα το όριο εκπομπής είναι επίσης μισός τόνος διοξειδίου του άνθρακα ανά μεγαβατώρα, ωστόσο θα τους δοθεί η δυνατότητα «λειτουργικής ευελιξίας» προκειμένου να τον επιτύχουν το στόχο αυτό. Σήμερα οι πιο σύγχρονες μονάδες αυτού του τύπου παράγουν περίπου 800 κιλά CO2 ανά μεγαβατώρα.

Οι νέοι κανονισμοί, που αποτελούν μια αναθεώρηση της προηγούμενης προσπάθειας της EPA να θέσει όρια στην εκπομπή καυσαερίων από τις μονάδες που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα, συνιστούν το πρώτο βήμα για την εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής που είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Η κλιματική αλλαγή είναι ένα από τα πιεστικότερα και δυσκολότερα προβλήματα της εποχής μας όσον αφορά τη δημόσια υγεία. Λαμβάνοντας λογικά μέτρα για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις νέες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης και να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, διασφαλίζοντας ένα ασφαλές και υγείες περιβάλλον για τα παιδιά μας», δήλωσε η επικεφαλής της EPA Τζίνα Μακάρθι.

«Τα νέα όρια θα ενθαρρύνουν επίσης τις καινοτομίες που χρειαζόμαστε για να οικοδομήσουμε την επόμενη γενιά σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη μιας οικονομίας που θα εξαρτάται από αειφόρες πηγές ενέργειας», πρόσθεσε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.