Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Αλλαγές στις εξετάσεις της Ά Λυκείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε μείωση της ύλης της Α΄ Λυκείου προχωρεί το υπουργείο Παιδείας, καθώς οι καθηγητές πολλών σχολείων -και κυρίως εκείνων που ξεκίνησαν τη σχολική χρονιά με ελλείψεις εκπαιδευτικών- δεν έχουν τα χρονικά περιθώρια να καλύψουν όλη την εξεταστέα ύλη. Και αυτό, διότι από φέτος τα θέματα στις προαγωγικές εξετάσεις της Α΄ Λυκείου θα τεθούν και από τράπεζα θεμάτων, και άρα η εξεταστέα ύλη θα πρέπει να είναι ενιαία για όλα τα σχολεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση των σχολείων -για να μη χαθεί χρόνος, έγινε νωρίτερα από τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως-, για όλα τα μαθήματα πλην της Πολιτικής Παιδείας η εξεταστέα ύλη θα καλύπτει έως και τα 2/3 της διδακτέας. Η απόφαση ελήφθη καθώς από φέτος θα ισχύσει νέο σύστημα προαγωγικών εξετάσεων.

Σε κάθε μάθημα το 50% των θεμάτων θα επιλέγεται από τον διδάσκοντα και το υπόλοιπο 50% θα κληρώνεται από τράπεζα θεμάτων, ενώ ο βαθμός της φετινής Α΄ Λυκείου θα συνυπολογιστεί για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2016. Εως και πέρυσι, ο καθηγητής κάθε μαθήματος επέλεγε τα θέματα καθώς ήξερε τη διδαχθείσα ύλη, τους ρυθμούς αφομοίωσης της οποίας προσάρμοζε ανάλογα με το επίπεδο των μαθητών. Βέβαια, η εξεταστέα ύλη δεν μπορούσε να είναι μικρότερη των 2/3 της διδακτέας.






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.