Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Αντιστρόφως ανάλογη η βία με την αύξηση στην τιμή του αλκοόλ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μειώθηκαν κατά 12% τα περιστατικά βίας.

Σημαντική για τη μείωση των περιστατικών βίας αποδεικνύεται η αύξηση στην τιμή του αλκοόλ στη Βρετανία. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ οι βιαιοπραγίες μειώθηκαν κατά 12% το 2013, δείκτης που αποτυπώθηκε στη μείωση για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στον αριθμό των ανθρώπων που χρειάστηκε να νοσηλευτούν μετά από επιθέσεις που συνδέονταν με τη σκόπιμη, επεισοδιακή υπερκατανάλωση αλκοόλ μονομιάς.

Το φαινόμενο που είναι γνωστό και ως binge drinking είναι πλέον λιγότερο συχνό και ο αριθμός των νέων που δεν πίνουν αλκοόλ αυξήθηκε σημαντικά, σημείωσε ο συντονιστής της μελέτης, καθηγητής Τζόναθαν Σέπαρντ, ο οποίος συνέδεσε το γεγονός με την αύξηση στην τιμή του αλκοόλ το 2008, έπειτα από μια δεκαετία συνεχούς μείωσης της τιμής του, σε συνάρτηση με τη μείωση στα εισοδήματα των ατόμων ηλικίας 18-30 ετών, δηλαδή της κατηγορίας του πληθυσμού που εμπλέκεται περισσότερο σε βιαιοπραγίες.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ 2008-2011 η κατανάλωση αλκοόλ κατ' άτομο μειώθηκε στη Βρετανία στα 10 λίτρα ετησίως, από 10,8 λίτρα που ήταν παλαιότερα. Ο Σέπαρντ πάντως τόνισε ότι οι περιοχές όπου παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη μείωση των βίαιων ενεργειών είναι εκείνες όπου εφαρμόζονται προγράμματα πρόληψης. «Πιστεύω ότι είναι σε εξέλιξη μια πολιτισμική αλλαγή. Η συμπεριφορά του ενός προς τον άλλο έχει βελτιωθεί την τελευταία 15ετία», παρατήρησε από την πλευρά του ο Μάικ Χαφ, καθηγητής εγκληματολογίας στο Κολέγιο Μπίρμπεκ του Λονδίνου.

Το 2013, 234.509 άνθρωποι χρειάστηκε να νοσηλευτούν στην Αγγλία και την Ουαλία μετά από βίαια επεισόδια. Ο αριθμός αυτός ήταν αρκετά υψηλότερος, στις 267.000, το 2012. Οι περισσότερες βιαιοπραγίες που συνδέονται με την κατανάλωση αλκοόλ σημειώνονται το Σάββατο και την Κυριακή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.