Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Το ξενοδοχείο που θυμίζει… jenga!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Mπορεί να αλλάζει συνεχώς μορφή - Δείτε τις εικόνες.

Mε τη πρώτη ματιά μοιάζει να είναι ένα παιχνίδι jenga με πολύχρωμα τουβλάκια, είναι όμως το ξενοδοχείο Hive-Inn που αποτελείται από πολύχρωμα… κοντέινερ!

Αντίθετα με το παιχνίδι το ξενοδοχείο- κυψέλη είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μην καταρρέει αλλά να αλλάζει με πολύ ευέλικτο τρόπο μορφή, να μεγαλώνει, να συρρικνώνεται με τα κοντέινερ να μετακινούνται.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το Hive-Inn θα φτιαχτεί με ανακυκλωμένα κοντέινερ που θα μετατραπούν σε δωμάτια.

Μάλιστα οι εμπνευστές του ξενοδοχείου , από το αρχιτεκτονικό γραφείο ΟVA Studio του Χονγκ Κονγκ, προτείνουν τα κοντέινερ- δωμάτια να έχουν «χορηγούς» συνδυάζοντας διαμονή και διαφήμιση.

Το σχέδιο θεωρείται από τα φαβορί για τα βραβεία Radical Innovation Awards, σύμφωνα με τη Daily Mail, και προβλέπει έναν βασικό «κορμό» που θα διασφαλίζει τη σταθερότητα του κτηρίου και θα λειτουργεί σαν κάθετο «lobby» για την ένωση διαφορετικών κοντέινερ.

Με τις συνεργασίες με διάφορες εταιρείες- χορηγούς, όπως πχ τη Ferrari, το εξωτερικό του ξενοδοχείου θα αλλάζει διαρκώς ανάλογα με τη ζήτηση από εταιρείες και τη διαθεσιμότητα.

Παρότι παρουσιάζεται ως ξενοδοχείο, οι αρχιτέκτονες που το εμπνεύστηκαν βλέπουν σε αυτό και άλλες προοπτικές και εκτιμούν πως στη βασική του μορφή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σαν μονάδα υγείας ή κατασκευή για επείγουσα στέγαση.

Οραματίζονται επίσης στο μέλλον οι άνθρωποι να έχουν δικά τους κοντέινερ που θα λειτουργούν ως κινητά διαμερίσματα κι έτσι όταν οι άνθρωποι ταξιδεύουν, το σπίτι τους να ταξιδεύει μαζί τους…

Δείτε τις εικόνες




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.