Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

Φόβοι για μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλο της τουρίστριας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κρίσιμη η κατάσταση της 36χρονης που χτυπήθηκε από κεραυνό.

Σταθερή αλλά κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας της 36χρονης τουρίστριας, η οποία χτυπήθηκε την περασμένη Παρασκευή από κεραυνό ενώ πραγματοποιούσε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Η 36χρονη που υπέστη ανακοπή από το ισχυρό ηλεκτρικό σοκ, και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Βενιζελείου νοσοκομείου, υπεβλήθη χθες σε χειρουργική επέμβαση από νευροχειρουργό, προκειμένου να υποχωρήσει το οίδημα που έχει δημιουργηθεί στον εγκέφαλο αλλά και να πέσει η αυξημένη ενδοκρανιακή πίεση που παρουσίαζε.

Οι θεράποντες γιατροί της άτυχης γυναίκας δεν θέλουν να κάνουν προβλέψεις σχετικά με την πορεία της υγείας της καθώς η κατάσταση της μπορεί να παραμένει σταθερή αλλά είναι ακόμα πολύ κρίσιμη. Όπως γράφει το cretapost.gr, ο διοικητής του νοσοκομείου παραδέχεται ότι υπάρχει ενδεχόμενο να έχει προκληθεί μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλο της τουρίστριας. Οι ζωτικές της λειτουργίες φαίνεται ότι είναι σε καλή κατάσταση, όμως το πλήρες μέγεθος της ζημιάς που υπέστη ο οργανισμός της γυναίκας, θα φανεί όταν «ξυπνήσει» από την καταστολή.

Παράλληλα εκτός κινδύνου εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του ΠΑΓΝΗ δύο ακόμα άτομα.

Τη στήριξή τους στους ρώσους επισκέπτες, εξέφρασαν τόσο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, όσο και δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, οι οποίοι ενημερώνονται συνεχώς για την πορεία της υγείας όσον τραυματίστηκαν από το διοικητή των νοσοκομείων Νίκο Χαριτάκη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.