Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

Η Google ενισχύει το γυναικείο προσωπικό της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η εταιρεία έχει κατηγορηθεί ότι προσλαμβάνει κυρίως άνδρες.

Το 21% του τεχνικού προσωπικού που προσέλαβε η Google Inc το 2014 είναι γυναίκες, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία διευκρίνισε ότι αυξήθηκε κατά 1% ο συνολικός αριθμός των γυναικών που εργάζονται σε αυτήν σε θέσεις τεχνικών στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την αύξησή τους.

Η εταιρεία άρχισε πρόσφατα να αποκαλύπτει στοιχεία σχετικά με το εργατικό της δυναμικό, αφού παραδέχθηκε ότι έσφαλλε και ότι «είναι ώρα να είμαστε σοβαροί και έντιμοι σχετικά με τα ζητήματα αυτά».

Η Google έχει κατηγορηθεί όχι μόνο για χάσμα όσον αφορά τον αριθμό των ανδρών και των γυναικών που απαρτίζουν το προσωπικό της, αλλά και για ευρεία έλλειψη μιας πολιτικής προσλήψεων που να τους περιλαμβάνει όλους, η οποία επηρεάζει επίσης τις μειονότητες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι η αύξηση των μαύρων και των ισπανόφωνων υπαλλήλων της ξεπερνάει την συνολική αύξηση των προσλήψεών της, αλλά αντιστοιχεί μόνον στο 2 και 3% του συνολικού της εργατικού δυναμικού αντιστοίχως. «Αν και έχουμε ακόμη να διανύσουμε πολύ δρόμο, βλέπουμε μια κάποια πρώτη πρόοδο», επισημαίνει η εταιρεία σε μια Google Plus ανάρτησή της. Από τις 31 Δεκεμβρίου η Google έχει συνολικά 53.600 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.