Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Στο Συνήγορο του Καταναλωτή υπόθεση παράνομου γυμναστηρίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν είχε άδεια λειτουργίας και όσοι είχαν πληρώσει δεν έλαβαν πίσω τα τα χρήματά τους.

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών διαβίβασε ο Συνήγορος του Καταναλωτή τα στοιχεία που συγκέντρωσε, έπειτα από έλεγχο, για την υπόθεση επιχείρησης που παράνομα παρουσιαζόταν ως «γυμναστήριο - πολυδύναμο κέντρο».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική σημερινή ανακοίνωση, ο Συνήγορος του Καταναλωτή έλαβε, στα τέλη του 2015, αναφορές από καταναλωτές κατά επιχείρησης που παρουσιαζόταν ως «γυμναστήριο - πολυδύναμο κέντρο», σύμφωνα με τις οποίες, αν και είχαν πληρώσει για συγκεκριμένες υπηρεσίες και προγράμματα, διαπίστωσαν ότι ο χώρος του γυμναστηρίου διέθετε ελάχιστα όργανα, οι γυμναστές εμφανίζονταν για λίγο και δεν υπήρχαν υπάλληλοι γραμματείας για να τους εξυπηρετήσουν. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορούν να γυμναστούν ή να γυμνάζονται χωρίς επίβλεψη εξειδικευμένου προσωπικού. Όσοι κατήγγειλαν τις συμβάσεις τους δεν έλαβαν πίσω τα χρήματά τους.

O Συνήγορος του Καταναλωτή διενήργησε έρευνα από την οποία προέκυψε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση «είχε υποβάλει αίτηση το έτος 2013 για χορήγηση άδειας λειτουργίας Ιδιωτικού Γυμναστηρίου για συγκεκριμένους χώρους, στον δήμο Αθηναίων, η οποία απορρίφθηκε, ενώ απαγορεύθηκε η λειτουργία της ως γυμναστηρίου».

Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι η καταγγελλόμενη επιχείρηση δεν διέθετε ούτε άδεια λειτουργίας πολυδύναμης μονάδας αδυνατίσματος - εργαστηρίου αισθητικής. Η επιχείρηση εισέπραττε προκαταβολικά χρήματα για παροχή υπηρεσιών γυμναστικής, ενώ γνώριζε ότι δεν υφίσταται νόμιμη άδεια λειτουργίας, παριστάνοντας ότι λειτουργεί νομίμως. Με έγγραφό του ο Συνήγορος του Καταναλωτή διαβίβασε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει για να ενεργήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.